I després

Els lladres del bufador assalten quatre negocis

Compartiu aquesta història

Els Mossos van arrestar el dissabte 6 de juny Diego Escobar López, Juan Montes García i Carlos La Mola Navarro, tres homes veïns de Madrid sospitosos de ser els autors d’assalts nocturns perpetrats dues nits abans en diferents negocis de poblacions de la Costa Brava per uns assaltants, especialistes a rebentar caixes fortes amb un bufador, que es van endur un botí de milers d’euros. Segons informa el diari El Punt Avui, el primer assalt que es va perpetrar va ser el dijous 4 de juny a la matinada, al popular restaurant El Trull, situat a la urbanització Canyelles de Lloret de Mar. A un quart de cinc de la matinada, van forçar la porta de l’oficina del restaurant i, un cop a dins, van aconseguir endur-se 2.500 euros.
Els Mossos van mirar les imatges de la càmeres de seguretat del restaurant i van poder identificar el vehicle amb el qual van fugir els lladres, i van passar les dades a les policies de la zona per si el podien interceptar.
Els amos d’El Trull van ser víctimes el 28 d’abril del 2006 d’un intent d’assalt violent. Cinc encaputxats van atacar i reduir l’home a l’entrada, però van haver de fugir perquè van saltar les alarmes.
L’endemà del robatori a El Trull, els lladres van entrar als locals d’R&A Lloret Assesors, situada al carrer dels Peixos de Lloret, desmuntant el bombí de la porta, van rebentar la caixa forta amb un bufador i es van endur un botí de 5.000 euros, segons van denunciar els afectats.
La mateixa matinada del divendres 5 de juny, va ser assaltada la immobiliària A2 Partners de l’avinguda Cavall Bernat de Platja d’Aro. En aquesta ocasió els lladres van obrir la porta fent palanca i després es van endur la caixa forta sencera.
L’endemà, el dia 6, hi va haver un altre assalt a una altra immobiliària de Platja d’Aro. Van desmuntar el bombí de la porta, van desactivar l’alarma i van foradar la caixa forta amb un bufador. Però en aquesta ocasió no es van endur res, perquè dins la caixa només hi havia documentació i no els va interessar. I el mateix dia 6, però al vespre, una patrulla dels Mossos, que feien controls de prevenció per la celebració de la Champions, va aturar un cotxe a l’avinguda Just Marlés de Lloret que es corresponia amb el que havien identificat amb les càmeres com el dels sospitosos dels assalts. Els Mossos van comprovar que a dins hi anaven tres homes joves, que també coincidien amb la descripció que tenien dels lladres. Van escorcollar el cotxe i a dins hi van trobar 2.600 euros en efectiu, 9 tornavisos de diferents mides, 3 lots portàtils, dues bosses d’escombraries amb roba de color fosc, tres gorres, dos parells de guants i altre material que podria ben ser part del kit dels lladres.
Els mossos van detenir els tres ocupants del vehicle, que van ser identificats com Diego Escobar López, Juan Montes García i Carlos La Mola Navarro, de 23, 26 i 27 anys, tots veïns de Madrid, dos d’ells de nacionalitat espanyola i el tercer, colombià.
Els arrestats tenen nombrosos antecedents per casos perpetrats a la comunitat de Madrid i Diego Escobar ja havia estat detingut també pels Mossos d’Esquadra a Catalunya. Els tres sospitosos dels assalts van ser posats a disposició judicial el dia 9 a Blanes i van quedar en llibertat.

El més llegit

I després