I després

Els lladres de coure deixen sense llum el camp de futbol de Santa Cristina

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, els equips de futbol i de futbol americà de Santa Cristina d’Aro es quedaran sense poder-se entrenar els pròxims dies per culpa dels lladres de coure, que la nit de dimarts a dimecres van aprofitar per endur-se tot el cablejat elèctric dels camps municipals (el de gespa artificial i un d’annex), situat a l’entrada de la localitat (venint de Girona). El regidor d’Esports, Sebastián Mateo (PP), va explicar ahir que l’Ajuntament està treballant per aconseguir restablir l’enllumenat al més aviat possible però que, almenys, la situació s’allargarà fins la setmana que ve. Mateo va apuntar que, tirant baix, els danys causats pugen uns 7.000 euros. L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va denunciar ahir el robatori als Mossos d’Esquadra. De moment, els responsables dels diferents equips esportius ja van decidir que tots els entrenaments queden anul·lats fins al dimarts de la setmana que ve, segons va manifestar en Jorge, el coordinador del Club Esportiu Cristinenc, que milita a la Quarta Catalana. El camp també l’utilitza l’Escola Municipal de Futbol de Santa Cristina d’Aro i l’equip de futbol americà Vall d’Aro Senglars AFC.
Fou al matí quan es va detectar l’acció dels lladres. Segons va explicar Mateo, els delinqüents van aixecar totes les tapes que donen accés al cabejat elèctric soterrat que dóna la volta a l’estadi municipal d’esports. Des d’aquests punts, van tallar i estirar els cables de coure per extreure’ls. També van tallar i estirar el de les torres de llum que hi ha. El regidor d’Esports va afegir que també es va veure afectat el reg automàtic del camp de gespa artificial, perquè hi van treure el preuat metall. Els lladres van accedir al camp de futbol saltant la tanca.
Sebastián Mateo va apuntar que estan realitzant les gestions per veure si el robatori el cobreix l’assegurança de l’Ajuntament i si poden restablir l’enllumenat al més aviat possible perquè els equips puguin tornar a entrenar-se. Pel que fa a jugar partits de futbol, aquest cap de setmana no n’hi ha de previstos, si bé les diferents lligues ja es reemprendran la setmana que ve, segons va apuntar en Jorge. Aleshores, va afegir, alguns equips es poden veure afectats si encara no hi ha l’enllumenat perquè alguns equips juguen més enllà de les sis de la tarda, quan ja es requereix l’il·luminació artificial.
No és el primer cop que els lladres de coure actuen al municipi. L’alcalde, Josep Llensa, va indicar que a principis d’any ja es van endur tot el coure de l’enllumenat públic de Romanyà de la Selva i de la urbanització del Mas Pla.

El més llegit

I després