I després

El port de Palamós clou la millor temporada de creuers

Compartiu aquesta història

Segons informen de del web gencat.cat, el sector creuerístic del port de Palamós ha tancat avui la temporada 2011 amb uns resultats excel·lents. Així, amb 38.770 passatgers, 15.930 tripulants i 36 escales de creuer, Palamós se situa un any més com a segon port de Catalunya en aquesta activitat.
La materialització d’aquests bons resultats ha suposat un increment del 41% en nombre de passatgers i un augment del 16% en nombre d’escales de creuer respecte a la temporada anterior. Amb aquestes xifres, l’enclavament empordanès acompleix els seus objectius: continuar creixent en aquest sector i continuar la seva consolidació com a port que rep tràfic de creuers dins de l’arc mediterrani.
De les novetats d’aquesta temporada destaquen l’aposta per Palamós de les companyies MSC Cruises, Island Scape i Saga Shipping Company. Així, aquest any s’han estrenat en aigües de Palamós cinc creuers nous: MSC Melody, Island Scape, Seabourn Quest i Saga Ruby.
A més, cal resaltar la fidelització d’algunes companyies que han tornat a apostar per aquest port de la Costa Brava, com ara: Thomson Cruises, Seabourn Cruise Line, Wind Star Cruises, Compagnie Illes du Ponant i Sea Cloud Cruises. Aquests grups han continuat fent estada a Palamós amb els creuers següents: Thomson Dream, Thomson Destiny, Seabourn Legend, Wind Spirit, Le Ponant i Sea Cloud II.
Cal afegir que el 47% de creuers que han atracat a Palamós pertanyen a la companyia Thomson Cruises, seguida de prop per la companyia Seabourn Cruise Line amb un 19% de creuers.
Pel que fa al perfil de creueristes el 81% han estat britànics, en segon lloc han visitat Palamós els passatgers italians amb un 4%, i amb un 3% han arribat nord-americans i irlandesos, mentre que la resta són turistes de creuer de nacionalitats vàries.
Per primera vegada, l’arribada de creuers s’ha prolongat fins al desembre. Així la temporada ha tingut una duració de nou mesos, des d’abril fins a desembre.

El més llegit

I després