I després

Els gegants de Sant Feliu estrenaran nous vestits i seran restaurats coincidint amb el 70 aniversari

Aquestes accions fa uns dos anys que s'estan treballant amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat

Compartiu aquesta història

Els gegants originals de Sant Feliu de Guíxols, l’Àngela i en Feliu, estrenaran nous vestits de cara al mes de juny, coincidint amb la celebració en aquest 2024 de seu 70 aniversari. Aquests gegants, de l’any 1954, també seran sotmesos a una “profunda restauració que els deixarà com nous”, expliquen des de la Colla Gegantera Ganxona (@gegantssantfeliu).

Aquestes accions fa 2 anys que s’estan treballant amb el suport de l’Ajuntament. Ens ho explica el president de l’entitat, Jordi Casademont.

La darrera vegada que aquestes figures varen passar pel taller era l’any 1995. Degut al tràfec i “la seva intensa activitat dels darrers trenta anys, els materials de construcció i la seva antiguitat, necessitaven urgentment una intervenció per tal de reparar les parts més debilitades i malmeses”, destaquen des del gegants ganxons.

L’Àngela i en Feliu varen arribar a Sant Feliu el 16 de juny de 1954 gràcies a una subscripció popular. Des de llavors, “ballen pels carrers de la ciutat en les dates més rellevants del calendari festiu”.

Des de la colla gegantera recorden que “no van ser batejats amb els noms dels sants patrons fins el 1986, i al llarg de la història han renovat la seva imatge en tan sols tres ocasions: els vestits originals de 1954, els vestits de 1984 i els actuals de 1997, a imatge dels anteriors”.

El més llegit

I després