Els dos matrimonis que van ser detinguts el 23 de febrer per la seva presumpta implicació en l’assassinat d’un empresari a Arroyomolinos s’havien instal·lat a Sant Feliu de Guíxols, on es refugiaven valent-se d’identitats i de documentació falses, informa El Punt Avui. Els acusats, fins i tot, havien utilitzat noms ficticis per escolaritzar dos menors que vivien amb ells, i ara s’investiga com van aconseguir els papers. Mitjançant aquesta documentació es feien passar per estrangers, ja que hi constava que eren originaris d’un altre país europeu. Després de quatre mesos d’indagacions, la Guàrdia Civil va arrestar dues dones i dos homes en relació amb la mort de Juan Fernández, que tenia 64 anys. Els acusats són una filla de la víctima, el seu marit, així com els sogres de la filla de l’empresari. Tot indica que l’autor material del crim va ser el gendre de Fernández. El sospitós del dispar que va rebre la víctima és un noi de 29 anys que havia fugit d’un centre penitenciari madrileny. En la inspecció de l’immoble del barri del Sot dels Canyers de Sant Feliu de Guíxols on residia la família, els agents hi van localitzar dues armes curtes i nombrosa munició. Una de les pistoles té unes característiques molt similars a la que va ser utilitzada per cometre l’agressió mortal i, per això, va ser remesa al laboratori de criminalística de la direcció general de la Guàrdia Civil per ser analitzada.

El fatídic succés es va produir el 29 de setembre del 2015, al polígon Arenal d’Arroyomolinos (Madrid). Poc abans de les deu del matí, la víctima era a la porta de la seva empresa, Furgofer, dedicada a la compravenda de furgonetes i situada al número 72 del carrer Miguel Servet. Un cotxe es va aturar davant la nau i un dels dos ocupants del vehicle va disparar-li amb una arma de foc. L’home va rebre l’impacte d’una bala del calibre 9 mil·límetres Parabellum a la zona abdominal i va ser traslladat en ambulància a l’hospital de Móstoles, on va morir unes hores més tard.

El visionament de les càmeres de trànsit d’Arroyomolinos va permetre a la Guàrdia Civil saber amb quin automòbil viatjaven els acusats. Durant la investigació també van descobrir les desavinences que hi havia entre la víctima i un altre clan familiar, els quals el 2013 havien protagonitzat dos episodis violents en un municipi del sud de la Comunitat de Madrid. Totes les sospites es van centrar en un noi de 29 anys i el seu pare. Quan es va originar el crim, Fernández també tenia una ordre de crida i cerca per intent d’homicidi perquè, amb anterioritat, va tirotejar la façana de la casa de la filla, en un acte que es perfila com de repudi cap a ella per un enllaç no acordat.

En el marc de l’operació policial Servet, els agents van detenir el noi de 29 anys com a autor material de l’assassinat, el seu pare com a col·laborador necessari i les seves respectives dones com a coneixedores dels fets. Van passar el 25 de febrer a disposició del jutjat de Navalcarnero, que va ordenar l’ingrés a la presó dels dos homes i va deixar en llibertat provisional les seves esposes.