Els desfibril:ladors de SFG a punt

A partir d’ara els propis vianants podran atendre a altres ciutadans en cas d’una aturada cardíaca sobtada a la via pública ja que l’Ajuntament de Sant Feliu i l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, han començat les tasques d’instal·lació dels desfibril·ladors fixos a la ciutat tot i que es comptarà també amb els portàtils que, entre altres, portaran els cotxes patrulla de la Policia Local.. Es preveu que en els propers dies quedin instal·lats, i en ús, fins a vuit unitats fixes que s’ubicaran en els següents punts:
– Camp de Futbol de Vilartagues
– Centre cívic Vilartagues
– Carrer Dos de Maig- Pl. Alabric
– Biblioteca municipal
– Estacio d’autobusos
– Pl. del Mercat-Ajuntament
– Pujada al Salvament
– Platja de St. Pol
Tots els aparells són automàtics i molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona sense necessitat de formació prèvia. No obstant això, s’han preparat diferents tallers per ensenyar com utilitzar-los.
Les sessions informatives i de taller previstes són:
Dissabte 20 d’abril, de 10:00 a 14:00 , carpa informativa a la pl.del mercat
– Dimecres 24 d’abril, de 18:00 a 19:00, taller a la sala abat planellas del monestir
– Divendres 26 d’abril de 20:30 a 21:30 , taller al centre Cívic Vilartagues
 Els desfibril·ladors fixos estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància.
Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Els aparells estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.
La instal·lació de desfibril·ladors es fa en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”, que suposa la implantació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació