I després

Els desfibril:ladors de SFG a punt

Compartiu aquesta història

A partir d’ara els propis vianants podran atendre a altres ciutadans en cas d’una aturada cardíaca sobtada a la via pública ja que l’Ajuntament de Sant Feliu i l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, han començat les tasques d’instal·lació dels desfibril·ladors fixos a la ciutat tot i que es comptarà també amb els portàtils que, entre altres, portaran els cotxes patrulla de la Policia Local.. Es preveu que en els propers dies quedin instal·lats, i en ús, fins a vuit unitats fixes que s’ubicaran en els següents punts:
– Camp de Futbol de Vilartagues
– Centre cívic Vilartagues
– Carrer Dos de Maig- Pl. Alabric
– Biblioteca municipal
– Estacio d’autobusos
– Pl. del Mercat-Ajuntament
– Pujada al Salvament
– Platja de St. Pol
Tots els aparells són automàtics i molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona sense necessitat de formació prèvia. No obstant això, s’han preparat diferents tallers per ensenyar com utilitzar-los.
Les sessions informatives i de taller previstes són:
Dissabte 20 d’abril, de 10:00 a 14:00 , carpa informativa a la pl.del mercat
– Dimecres 24 d’abril, de 18:00 a 19:00, taller a la sala abat planellas del monestir
– Divendres 26 d’abril de 20:30 a 21:30 , taller al centre Cívic Vilartagues
Els desfibril·ladors fixos estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància.
Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Els aparells estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.
La instal·lació de desfibril·ladors es fa en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”, que suposa la implantació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària.

El més llegit

I després