I després

Comença l’enderroc del mur de Can Rius

Compartiu aquesta història

El matí d’aquest divendres l’empresa MIRFER S.A., a instàncies de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha iniciat les obres d’enderroc de part de la construcció que barra el pas entre Can Rius i el Club de Mar i, després de més de 35 anys d’estira i arronsa, litigis i discussions, és principi d’una obertura que, com a molt, quedarà resolta el 25 d’abril en la seva totalitat.
Aquesta acció que ja porta a terme l’Ajuntament, només afecta a la zona de Can Rius, a una barraca que s’hi va construir annexa al mur de separació que en els propers dies també s’enderrocarà si atenem al calendari que Urbanisme de la Generalitat ha redactat i que diu textualment:
1. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols començarà les obres avui, 12 d’abril, exclusivament per la part que hi ha fora de la concessió de TURISPANIA.
2. Avui mateix, el Departament de TES hi ha enviat un coordinador d’inspecció i un inspector de ports i costes.
3. Entre dilluns 15 d’abril i dimecres o dijous l’Ajuntament portarà a terme l’obra, inclosos els acabats finals per polir i deixar practicable el lloc amb la seguretat requerida.
4. Escau esmentar que aquest dies ha aparegut un esvoranc en els terrenys de TURISPANIA, situat a tocar de la paret que cal enderrocar. Aquest esvoranc cal que TURISPANIA el repari com a obligació de manteniment de la concessió. El Departament l’hi pot requerir.
5. Mentre no es repari aquest nou esvoranc, cal instar a que es protegeixi el pas, mitjançant una senyalització adequada i ben visible que avisi del perill de pas. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols haurà de tenir especial cura que això es faci de manera correcta.
6. Les obres que executarà l’empresa Aglomerats Girona a càrrec del Departament de TES, consistents en enderrocar la paret, començaran la setmana del 22 d’abril.
7. Estimem que al voltant del 24 o 25 d’abril, les obres d’obertura total per la part de llevant s’hauran executat.
8. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, un cop obert aquest pas, podrà portar a terme les actuacions per limitar el pas per la part perillosa de ponent, amb la col•locació de la porta i dels panys convenients, dels quals en tindrà la clau.

CAN RIUS 3

CAN RIUS 4

El més llegit

I després