I després

Els comerciants de Sant Feliu de Guíxols esperen una bona temporada d’estiu després de dos anys complicats per la pandèmia.

Compartiu aquesta història

El sector s’està recuperant, si bé no ho fa tant ràpid com d’altres. Ajuntament i comerciants destaquen la importància de les subvencions

 

El comerç de Sant Feliu de Guíxols espera tornar a les xifres de 2019 aquest estiu, que per fi, ja no hi haurà restriccions. La presidenta de l’Associació Guíxols Comerç, Alèxia Sánchez, reconeix que són optimistes, però lamenta que no s’han recuperat tan ràpid com altres sectors. Sánchez explica que treballen en diferents iniciatives agraeix a la ciutadania de Sant Feliu que aposti pel comerç de proximitat. “Per a nosaltres és imprescindible comptar amb el suport dels nostres veïns”, assenyala. En aquest sentit, Sánchez explica que han començat a notar que cada vegada hi ha més gent que prefereix comprar en comerços de proximitat i “apostar pel tracte personal”.

Tot i això, la presidenta dels comerciants assenyala que cada vegada hi ha més negocis que estan apostant per la digitalització. I és que actualment, bona part de les compres venen complementades a través de xarxes socials com Instagram i Facebook. “Cal que seguim en aquesta línia per poder donar resposta a tot el que ens demana el client”.

Per això, Sánchez considera “molt important” les ajudes que arribin des de l’administració. Actualment hi ha una línia de subvencions per al comerç que ve de la Generalitat i s’espera que en poques setmanes n’hi hagi una segona de l’Ajuntament, que va, precisament, a donar suport a la digitalització dels negocis.

La regidora de Promoció Econòmica de Sant Feliu de Guíxols, Sònia Bartumeu destaca la importància de donar subvencions a un sector que “ho ha passat especialment malament durant la pandèmia”.

El més llegit

I després