I després

Els adjudicataris dels pisos socials no arriben a cap acord amb Adigsa

Compartiu aquesta història

Segons informa el Diari de Girona: La directora territorial a Girona d’Adigsa, Cristina Andreu, va reunir-se ahir durant més d’una hora amb la majoria d’adjudicataris dels 18 pisos de compravenda de la promoció d’habitatges de protecció oficial de Mas Falgueras, a Sant Feliu de Guíxols. Andreu, com ja havia comentat el dia anterior a aquest diari, els va exposar que qui no pugui pagar el 20% del cost dels pisos que s’exigeix amb la signatura del contracte haurà de renunciar al pis. El fet que Adigsa hagués informat en una sessió informativa que s’havia de pagar aquest 20% no va convèncer algun dels assistents, com va explicar la Georgina, ja que “va ser fa dos anys, abans de començar tot el procés”. En aquest sentit, la directora d’Adigsa va reconèixer que en properes promocions és un tema que s’ha d’informar i indicar millor.
La Georgina va explicar que “no tinc ni els diners del 20% (a l’entorn dels 30.000 euros) ni demanaré als meus pares que m’avalin perquè me donin un crèdit”. Així, malgrat que va agafar el contracte no l’ha signat perquè “no crec que tiri endavant”. Va afegir que des de la signatura, l’adjudicatari té tres mesos per pagar aquest 20%. La jove va expressar que se sentia desil·lusionada i que li feia “ràbia perquè, encara que la Cristina Andreu hagi dit que no s’ha enganyat a ningú, ha estat un procés d’engany, intencionat o no, perquè la reunió informativa que havia de ser al gener no s’ha fet fins a l’octubre i, entre d’altres coses, l’IVA ha passat del 7% al 8%”.
Georgina va explicar que la directora d’Adigsa no els havia plantejat cap solució: “Ens ha dit que es tractava d’un cas excepcional i li hem demanat que ens donés una solució excepcional per trobar aquest 20%, però no n’ha aportat cap”. Sobre la reunió i la informacó d’aquest 20%, va manifestar que algú “s’ho havia imaginat” però que ningú ho havia vist ni sentit. Un dels adjudicataris sí que va manifestar que hi podria fer front amb ajuda de l’empresa on treballa.
També hi va ser present el regidor d’Habitatge, Quim Clarà, que va apuntar que molts dels adjudicataris havien manifestat no tenir coneixement d’haver de pagar aquest 20% inicial. I que l’única opció que donava era que els que no puguin fer-hi front renunciïn. El cas és que després es mirarà si algú de la llista d’espera el pot comprar. Finalment, si queden pisos deserts es miraria de canviar el règim a lloguer amb opció de compra, però sense cap preferència per als adjudicataris que han hagut de renunciar. Andreu també va senyalar que, a més del 20%, els adjudicataris han de rebre posteriorment el vistiplau de La Caixa per al finançament de la hipoteca. Sobre si podia intercedir Adigsa amb la hipoteca Andreu ho va descartar, ja que l’ens a vegades ja té problemes pel finançament.

El més llegit

I després