I després

Els adjudicataris dels pisos de venda de VPO a SFG indignats per la demanda de 31.000 € que se’ls sol•licita

Compartiu aquesta història

Com ja havíem informat en aquesta mateixa plana, després del lliurament de les claus dels pisos de protecció oficial de lloguer, es planteja un problema amb els de compra i és que si bé les famílies més necessitades han estat premiades amb l’adjudicació d’un pis pels seus baixos ingressos, aquest és precisament el principal entrebanc per poder accedir a una hipoteca ja que les entitats bancàries s’hi neguen i l’empresa Adigsa considera que ha de recuperar, entre altres pagaments l’I.V.A i que, amb tot sumat, ascendiria a una mitjana de 31.000 €.
Segons va informar fa un parell de mesos el regidor delegat d’habitatge, Joaquim Clarà, des de l’Ajuntament es va intentar evitar que els adjudicataris haguessin de fer front a aquesta despesa atès que, difícilment, les entitats bancàries atendrien les seves necessitats amb les polítiques de crèdit actuals.
La proposta efectuada a l’ Institut Català del Sòl, era que se’ls apliqués un lloguer amb opció de compra a un termini de 10 anys, que anés generant una borsa d’estalvi particular per a cada adjudicatari on, el 80% de l’import se’ls anés acumulant i el 20% anés a fons perdut per les despeses derivades. Al cap d’aquests 10 anys es faria una revisió de la situació i cada propietari decidiria si, definitivament, es pot fer càrrec de la compra i optar una derogació de l’hipoteca.
Es considerava que en aquest termini de temps la severa crisi econòmica podria haver minvat, que els crèdits estarien més oberts i hi que hauria més capacitat de maniobra per donar sortida als adjudicataris.
Pel que sabem, la resposta fou que, abans de plantejar una sortida d’aquestes característiques, es contempla que s’ha de donar la possibilitat a les famílies que estan en llista d’espera per si es dóna el cas que sí que puguin afrontar les actuals condicions.
Segons l’alcalde, Carles Motas, l’Ajuntament està disposat a encapçalar una delegació conjunta per tal de defensar la segona via, que ja varen proposar, i adreçar-se, plegats, al representants de la delegació gironina d’Adigsa que és qui, té el poder de decidir sobre aquestes qüestions, atès que la funció de l’Ajuntament es limita a la cessió dels terrenys i a la col·laboració amb les esmentades entitats en qüestions bàsicament logístiques.

El més llegit

I després