I després

El vaixell “Palinuro” de la marina italiana visitarà el port de Palamós

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, un estiu més, el port de Palamós serà punt d’amarratge d’un dels velers clàssics de l’Acadèmia Naval Italiana. Es tracta del vaixell escola italià Palinuro, que visitarà la vila al setembre. En els darrers anys el port palamosí ha estat punt de recalada de tots els vaixells de l’Acadèmia, en un procés que es va iniciar l’estiu de 2007 amb la primera visita del bergantí-goleta Palinuro, dins la regata internacional de grans velers Tall Ship Races-Med 2007, i acompanyat en aquella ocasió per la goleta Italia. L’estiu passat va ser el torn de la fragata Amerigo Vespucci, el vaixell escola insígnia de l’Acadèmia.
L’estada a Palamós del Palinuro es va tornar a repetir l’agost de 2009, quan el van visitar més de 18.000 persones. El veler, de 70 metres d’eslora i tres pals (el pal major de 35 metres d’alçada), duu a terme durant aquest estiu un creuer d’instrucció dels cadets de l’Acadèmia Naval Italiana que, en el seu primer any de carrera, realitzen les pràctiques. Amb un total de 150 tripulants a bord, entre oficialitat, cadets i marineria, aquest veler visita durant el seu creuer alguns dels principals ports del Mediterrani. Originàriament aquest veler duia bandera francesa i es dedicava a funcions de pesca a la zona de Terranova.
Durant els cinc dies de la seva estada a Palamós, concretament del 8 al 12 de setembre, està previst que el Palinuro obri cada dia les seves portes al públic que el vulgui visitar. El 13 de setembre al matí el veler sortirà de port per seguir la seva navegació mediterrània.

El més llegit

I després