I després

Aquest dissabte, a l’església, tercer concert del Cicle de Música al Monestir de SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte a les 10, a l’església parroquial Mare de Déu dels Àngels de Sant Feliu de Guíxols, se celebrarà el tercer concert de Música al Monestir 2011, concert mensual que, en aquesta ocasió ofereix música post-romàntica impressionista a càrrec de Meritxell Gama (arpa), Eulalia García (viola) i Emili Bayarri Ombuena (trombó).

El guixolenc Josep Mª Garcia Plaja, nomenat nou mestre de capella de la parròquia el mes de febrer pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, comentava a la nostra emissora que aquest és un concert amb instruments antics poc habituals però que ofereixen una combinació excel·lent i sorprenent amb l’afegit de la estupenda acústica de l’església.

Aquests concerts es varen organitzar per ajudar a recuperar la inversió que es va fer per la compra d’un orgue d’ocasió de grans prestacions que ell mateix va localitzar a la parròquia del Remei de Barcelona i que per tenir més sonoritat de registres és, en part, electrònic tot i que encara conserva una gran part mecànica que funciona a través d’electro-imans. Disposa de 960 tubs, 15 registres que, amb les combinacions es poden convertir fins en 36, amb doble teclat i pedaler.

Josep Mª Garcia Plaja, que també és mestre de capella de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, recorda que el finançament dels 40.000 euros d’aquest nou orgue es fa a través de les entrades dels concerts i de l’apadrinament de tubs, destacant que, a dia d’avui, ja s’ha cobert prop del 70% del seu cost.

El més llegit

I després