I després

El tancament de Solius i el reciclatge monopolitzen el ple de febrer

Compartiu aquesta història

La gestió dels residus i el tancament de Solius va centrar bona part del ple municipal d’anit a l’Ajuntament de Sant Feliu.

La regidora de recollida i tractament de residus, Tili Ribera va comparèixer a petició de Guíxols des del Carrer, per donar explicacions de la situació del tancament de l’abocador.

Ribera va explicar que el tancament de Solius és de complicada gestió i que continuen les reunions per resoldre tots els serrells, entre ells on han d’anar a parar els residus. La regidora, però, explica que tant Vacarisses com Lloret tenen triatge, cosa que farà reduir la fracció del rebuig.

Guíxols des del carrer va exposar que el tancament de l’abocador i la mala separació dels residus comportaran un augment del cost del tractament de les escombraries i, per tant, també del rebut dels ciutadans.

Jordi Lloveras, el seu portaveu, explicava anit que la nostra ciutat no només no ha millorat el reciclatge, sinó que ha retrocedit amb pitjors resultats.

Toni Carrión, portaveu de Junts per Catalunya, demanava millorar els resultats de la recollida selectiva. En aquest sentit Carrión demana més informació cap a la ciutadania i denuncia improvisació en el desplegament dels nous contenidors.

Esquerra considera que cal fer canvis per millorar els índexs de recollida selectiva i reduir les tones de residus que s’envien a l’abocador. Segons Sílvia Romero, la portaveu dels republicans a St. Feliu, assegura que és la manera de rebaixar el cost del servei.

Per la seva part, Carles Motas, alcalde de la ciutat, reconeix que cal incrementar el reciclatge i confia en poder-ho fer amb el desplegament complet del nou contracte d’escombraries. De tota manera, Motas afirma estar molt tranquil ja que no pensa pagar pel tancament de Solius. En aquest sentit, denuncia precipitació i improvisació per part de la Generalitat.

L’alcalde va lamentar la manca d’informació i els canvis de consideració per part de la Generalitat. Va assegurar que s’ha assabentat d’algunes de les decisions del govern català a través del twitter.

El més llegit

I després