I després

EL SOL NEGRE TANCA DESPRÉS DE 35 ANYS DE SERVEI

Compartiu aquesta història

En Bartomeu Auladell (Barto) anuncia amb grans lletres a l’aparador que tanca el seu establiment, el Sol Negre, que va obrir l’any 1983 fent societat amb en Carles Solé, negoci que ha regentat des d’aleshores.
En els seus inicis a la botiga del carrer Rutlla 33 durant 17 anys i en una segona etapa al carrer Maragall 15 des de l’any 2000. Un projecte que en aquest llarg espai de temps ha permès que a Sant Feliu es puguin adquirir discos de vinil, CD’s, instruments, pòsters, cassets, samarretes i consumibles per a músics.

Durant aquest període de temps també va fer una societat a tres obrint una botiga d’instruments musicals a l’avinguda Juli Garreta, que durant uns anys abastia a les bandes que es fundaven a llocs com l’Atzavara i també a alumnes que assistien a l’Escola Municipal de Música.

La implantació de les noves tecnologies ha estat devastadora, especialment per al petit comerç. Si ja va costar fer front a la facilitat d’enregistrar en compact disc, arraconant el vinil, la creació de plataformes com Spotify i la venda on-line de gegants com Thomann i Amazon, per posar dos exemples, amb preus molt més competitius, la possibilitat de comprar durant les 24 hores i l’entrega a domicili han tancat pràcticament totes les sortides als emprenedors del sector.

Va intentar esquivar l’agressiva competència amb marxandatge, venda d’instruments i aparells de segona mà i comptar amb potencials clients amb la venda d’entrades del Festival de la Porta Ferrada, però la tendència dels consumidors va per una altra banda i ha decidit posar punt i final, després de 35 anys a un servei que els que ens dediquem a algunes de les activitats musicals li hem d’agrair.

Per Josep Andújar

El més llegit

I després