EL SOL NEGRE TANCA DESPRÉS DE 35 ANYS DE SERVEI

En Bartomeu Auladell (Barto) anuncia amb grans lletres a l’aparador que tanca el seu establiment, el Sol Negre, que va obrir l’any 1983 fent societat amb en Carles Solé, negoci que ha regentat des d’aleshores.
En els seus inicis a la botiga del carrer Rutlla 33 durant 17 anys i en una segona etapa al carrer Maragall 15 des de l’any 2000. Un projecte que en aquest llarg espai de temps ha permès que a Sant Feliu es puguin adquirir discos de vinil, CD’s, instruments, pòsters, cassets, samarretes i consumibles per a músics.

Durant aquest període de temps també va fer una societat a tres obrint una botiga d’instruments musicals a l’avinguda Juli Garreta, que durant uns anys abastia a les bandes que es fundaven a llocs com l’Atzavara i també a alumnes que assistien a l’Escola Municipal de Música.

La implantació de les noves tecnologies ha estat devastadora, especialment per al petit comerç. Si ja va costar fer front a la facilitat d’enregistrar en compact disc, arraconant el vinil, la creació de plataformes com Spotify i la venda on-line de gegants com Thomann i Amazon, per posar dos exemples, amb preus molt més competitius, la possibilitat de comprar durant les 24 hores i l’entrega a domicili han tancat pràcticament totes les sortides als emprenedors del sector.

Va intentar esquivar l’agressiva competència amb marxandatge, venda d’instruments i aparells de segona mà i comptar amb potencials clients amb la venda d’entrades del Festival de la Porta Ferrada, però la tendència dels consumidors va per una altra banda i ha decidit posar punt i final, després de 35 anys a un servei que els que ens dediquem a algunes de les activitats musicals li hem d’agrair.

Per Josep Andújar

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació