I després

El Síndic de Greuges s’adhereix a un escrit en el Dia Mundial dels Refugiats del 20 de juny

El Síndic Municipal de Grueges de Sant Feliu de Guíxols, Josep Rius, s’ha adherit a un escrit en el Dia Mundial dels Refugiats que es commemora demà dijous 20 de juny.

Compartiu aquesta història

El Síndic Municipal de Grueges de Sant Feliu de Guíxols, Josep Rius, s’ha adherit a un escrit en el Dia Mundial dels Refugiats que es commemora demà dijous 20 de juny.
La nota va a càrrec del Defensor del Ciutadà de Badalona, Armand Soler, que explica que “un refugiat (segons defineix a l’article 1A de la Convenció de 28 de juliol de 1951 relativa a l’estatut dels refugiats de les Nacions Unides) és una persona que es troba fora del país on n’és originària, o bé on hi resideix habitualment, a causa d’un temor fonamentat de persecució per raons d’ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques, i que no pot o no vol reclamar la protecció del seu país per a poder tornar-hi”.

Soler destaca que “hi ha un enorme gruix de persones que, sense ser identificades com a tals, pateixen la mateixa sort que les persones refugiades. En els últims anys tot indica que apareix un nou fenomen migratori, cada dia més notable, i que correspon al de persones de diverses parts de l’anomenat tercer món que marxen de les seves terres buscant el seu “Dorado”. Aquestes, podem dir, petites però constants onades migratòries, ens han mostrat tota la cruesa que pot arribar a suportar l’ésser humà”.

Per a Soler, cal “preguntar-nos cap a on va la nostra civilització i treballar per que la necessària solidaritat entre persones i pobles arreli d’una vegada i per totes en tots nosaltres i molt especialment en aquells que tenen, per delegació expressa, la facultat de dirigir el nostre futur”.
Podeu consultar l’escrit complet si cliqueu aquí.

 

 

 

El més llegit

I després