I després

El SI de SFG al 1r novullpagar al peatge de Girona Sud

Compartiu aquesta història

La Plataforma Prou Peatges ha posat en marxa el primer #novullpagar popular per acabar amb els peatges a Catalunya. Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de Sant Feliu està donant suport a aquest moviment ciutadà nascut fa unes setmanes a les xarxes socials per tal de conscienciar al ciutadà que els catalans paguen per unes autopistes que fa molts anys que estan amortitzades, amb l’agreujant que la via alternativa, la N-II, fa anys i panys que està deixada de la mà de Déu tot i les constants promeses d’adequació fetes pels governs estatals, que ha desencadenat en una important taxa de sinistralitat i de mortalitat.

Segons el SI, els seus diputats, Uriel Bertran i Toni Strubell van ser els primers polítics a negar-se a pagar a les autopistes i van retornar els Teletacs al Parlament per deixar clar que no tenen intenció de seguir finançant la concessionària d’autopistes i instant als restants diputats a fer el mateix. Bertran també va reclamar el desmantellament dels peatges a Catalunya.

Durant la setmana, el govern de CiU ha advertit que la concessionària té potestat per agafar les dades del vehicle i sancionar amb 100 euros qui eviti pagar el peatge, fet que a l’entendre del SI és totalment il·legal i podria desencadenar que la formació portés al govern a judici per abús de poder.

La campanya, que es mantindrà de manera reiterada i continuada, va tenir el punt àlgid el passat dimarts al migdia, quan va tenir lloc el 1r #novullpagar popular en el qual adherits i simpatitzants de SI de Sant Feliu van participar fent el #novullpagar a la barrera del peatge de Girona Sud.

El més llegit

I després