I després

Perruques solidàries d’Oncolliga Girona

Compartiu aquesta història

El servei de banc de perruques solidàries del programa ‘Guapes i Valentes’ de la Fundació Oncolliga Girona ja està disponible a Olot i Palamós gràcies a un acord entre l’entitat i els hospitals comarcals de les dues poblacions. El servei, que posa a l’abast de les pacients sotmeses a tractaments oncològics perruques a preus assequibles, es va crear l’abril del 2015 a la seu central de l’Oncolliga a Girona, tot i que amb la previsió d’externalitzar-lo als diferents hospitals comarcals.
Gràcies a l’acord a què s’ha arribat amb l’Hospital de Palamós i l’Hospital d’Olot, les pacients del Baix Empordà i la Garrotxa ja no s’hauran de desplaçar fins a Girona per poder gaudir d’aquest servei. En el cas de Palamós, el servei de banc de perruques s’ofereix a la perruqueria de Palamós Gent Gran cada dilluns de 15.00 h. a 18.00 h. i per concertar visita cal trucar a l’admissió del centre: Tel. 972 60 92 92. A Olot, el servei s’ofereix a la perruqueria del propi hospital, cada dimecres també en hores concertades entre 15.00 h. a 18.00 h. Per concertar visita cal trucar al telèfon 972 26 18 00 (Extensió 6095). En tots dos casos, l’encarregada d’assessorar les pacients serà Eva Robledillo, voluntària de l’Oncolliga amb una àmplia experiència professional en temes d’estilisme i imatge.
L’externalització del servei no s’atura aquí i la Fundació Oncolliga Girona continua treballant per tal que en els propers mesos estigui disponible també a la resta d’hospitals comarcals de la demarcació: Figueres, Campdevànol i Blanes.
Cuaranta-cinc afectades ateses en deu mesos.
El banc de perruques s’emmarca dins d’un programa integral que pretén ajudar, en una triple vessant, les dones que han perdut el cabell a causa de tractaments oncològics: posant a la seva disposició perruques a preus assequibles, oferint assessorament estilístic i d’imatge i fent un acompanyament que els ajudi a afrontar millor el procés. L’objectiu final és disminuir l’impacte emocional associat al deteriorament de la imatge personal generat pels tractaments oncològics, fent que les afectades se sentin “guapes i valentes”.
El banc de perruques posa a disposició de les persones que ho necessitin diferents tipus de productes. Des de perruques noves, amb preus a partir de 80 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros. A més, per tal de garantir la continliitat del programa, als usuaris que retornin la perruca en bon estat se’ls abonarà el 20% de l’import.

El més llegit

I després