EL RESTAURANT MONTSERRAT-CAN SALVI TANCA PORTES

De tant en tant lamentem el tancament d’establiments que han estat emblemàtics a la ciutat i, en aquest cas, ho hem de fer pel cessament de l’activitat del Restaurant Montserrat – Can Salvi, que des de l’any 1949 ha regentat la família Clarà-Estañol.

Aquell any  en Joan Clarà, que hi treballava de cambrer a les ordres de la família Cruz (pares de Toni Cruz, membre de La Trinca), va pagar, amb  l’ajut de l’avi Ralet, el traspàs del bar (que aleshores es deia Savoy) i li va posar el nom de Bar Montserrat.

Estava a punt de caure una d’aquelles loteries que deia Gaziel (el turisme) i la situació del local, la feina perseverant de la Montserrat i el tarannà d’en Joan (Salvi) Clarà amb els guies turístics, varen impulsar el negoci que es va anar ampliant amb la incorporació d’en Joan i en Quimet, fills del matrimoni.

Posteriorment, el recordat Joan Clarà va obrir Les Graelles i en Quimet va continuar regentant el restaurant del passeig del Mar.

Clarà declarava a la nostra emissora que els motius són una convergència de raons, entre les quals destaca els seus seixanta-quatre anys i mig i la crisi econòmica que afecta a negocis d’aquestes característiques des de fa vuit anys i que es fa molt feixuc continuar tirant-los endavant.

El restaurador afegia, emocionat, que ha estat una decisió difícil per a ell però que ha estat molt meditada i recolzada per tota la família, fins i tot que ho havia consultat espiritualment amb els pares i germà i que estava convençut que donaven el vist-i-plau a la seva decisió.

De fet, el restaurant està oficialment tancat per vacances fins el 30 de setembre. A principis de setmana s’estava pendent de si algú podia estar interessat en un traspàs, i sinó es procedirà a donar de baixa l’activitat a final de mes.

En Quimet Clarà lamentava que no s’hagués estat a temps de comunicar-ho als seus clients durant l’estiu ja que la decisió s’ha precipitat a partir de l’acceptació de la sol.licitud de jubilació per part de la Seguretat Social aquest mateix mes.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació