I després

EL RESTAURANT MONTSERRAT-CAN SALVI TANCA PORTES

Compartiu aquesta història

De tant en tant lamentem el tancament d’establiments que han estat emblemàtics a la ciutat i, en aquest cas, ho hem de fer pel cessament de l’activitat del Restaurant Montserrat – Can Salvi, que des de l’any 1949 ha regentat la família Clarà-Estañol.

Aquell any en Joan Clarà, que hi treballava de cambrer a les ordres de la família Cruz (pares de Toni Cruz, membre de La Trinca), va pagar, amb l’ajut de l’avi Ralet, el traspàs del bar (que aleshores es deia Savoy) i li va posar el nom de Bar Montserrat.

Estava a punt de caure una d’aquelles loteries que deia Gaziel (el turisme) i la situació del local, la feina perseverant de la Montserrat i el tarannà d’en Joan (Salvi) Clarà amb els guies turístics, varen impulsar el negoci que es va anar ampliant amb la incorporació d’en Joan i en Quimet, fills del matrimoni.

Posteriorment, el recordat Joan Clarà va obrir Les Graelles i en Quimet va continuar regentant el restaurant del passeig del Mar.

Clarà declarava a la nostra emissora que els motius són una convergència de raons, entre les quals destaca els seus seixanta-quatre anys i mig i la crisi econòmica que afecta a negocis d’aquestes característiques des de fa vuit anys i que es fa molt feixuc continuar tirant-los endavant.

El restaurador afegia, emocionat, que ha estat una decisió difícil per a ell però que ha estat molt meditada i recolzada per tota la família, fins i tot que ho havia consultat espiritualment amb els pares i germà i que estava convençut que donaven el vist-i-plau a la seva decisió.

De fet, el restaurant està oficialment tancat per vacances fins el 30 de setembre. A principis de setmana s’estava pendent de si algú podia estar interessat en un traspàs, i sinó es procedirà a donar de baixa l’activitat a final de mes.

En Quimet Clarà lamentava que no s’hagués estat a temps de comunicar-ho als seus clients durant l’estiu ja que la decisió s’ha precipitat a partir de l’acceptació de la sol.licitud de jubilació per part de la Seguretat Social aquest mateix mes.

El més llegit

I després