I després

El PSC de SFG va informar a la Junta Electoral sobre el discurs de Motas al mercat

Compartiu aquesta història

El parlament de l’alcalde, Carles Motas, en l’acte d’inauguració de la reforma del Mercat Cobert va motivar que membres del PSC de Sant Feliu fessin un contacte amb la Junta Electoral de la zona per si de cas això fos motiu d’incompliment de la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) que no permet als polítics fer inauguracions en aquest període previ a les Eleccions Municipals del 22 de maig.
Tot i que per aquesta circumstància fou l’Associació de Comerciants Centre Ciutat l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment i que la presidenta de l’Associació, Marian Bretones, fos qui convidés a l’alcalde a intervenir en els parlaments, els socialistes consideren que la seva participació només es pot entendre en clau electoral.
Segons el primer secretari dels socialistes guixolencs, Juanjo Garcia Cañadas “no és de rebut que l’alcalde surti a fer aquest tipus d’inauguracions. No s’han d’utilitzar aquests actes institucionals per fer campanya”.
Garcia afegia que “és cert que no s’ha referit a què ell n’és l’impulsor i ha fet referència als 21 regidors del consistori però no deixa de ser un acte que va contra la llei.
Nosaltres ho hem posat en coneixement de la Junta Electoral i ells decidiran el que han de fer. És una qüestió de formes, si hagués reunit als grups que es presenten a les eleccions es podia haver pactat com hem d’actuar en aquest tipus d’actes, el que no es pot fer és actuar amb traidoria, sortir a la palestra i fer una actuació que només té sentit si es mira des del punt de vista electoral. És il•legal, va contra la norma i, per una qüestió de respecte fins i tot amb els ciutadans, ens hem vist obligats a posar-ho en coneixement de qui l’administra”
Per la seva banda l’alcalde, Carles Motas, assegura que “la invitació a fer un parlament em va enganxar de sorpresa ja que l’acte l’organitzaven els comerciants i no l’Ajuntament i si demanen que l’alcalde digui unes paraules ho havia de fer. A més he parlat de la feina dels 21 regidors del Ple i m’he limitat a donar les gràcies a tothom que hi ha participat com ara els polítics i comerciants.
Motas deia que és una discussió estèril, que “en aquestes dates tothom està molt sensible ”.i que, a més, “no es practica amb l’exemple ja que en l’anunci del PSC al setmanari Àncora, anunciant el llibret de Pere Albó, hi ha el logotip del partit, quan està això està prohibit, i no se li ha donat cap mena d’importància ni hem trucat a la Junta Electoral”.

El més llegit

I després