Per desè any consecutiu Sant Feliu de Guíxols s’acull al Projecte Rossinyol, de la mà de l’Ajuntament (àrea d’Educació), en col·laboració amb la Universitat de Girona.
Com en les darreres ocasions, es tracta d’un grup de dotze joves que compartiran l’experiència des del novembre fins al maig.
Dels dotze, sis són ‘mentors’ i sis són ‘mentorats’, i es configuren en parelles, en un sorteig com el que es va realitzar el passat divendres 13 de novembre.
Els mentors són una mena de “germà gran” (estudiants d’universitat) que fan de tutor al jove que li ha tocat de parella (mentorat), que en el cas de Sant Feliu de Guíxols són estudiants de secundària d’origen estranger. Tres dels estudiants són de l’IES Sant Elm, i els altres tres de l’IES Sant Feliu.
Durant el període del projecte, a partir de diferents trobades que s’acorden entre ells, el tutor fa de guia a l’estudiant més jove, i li ensenya diferents espais de la ciutat, llocs de lleure, àmbits culturals, l’ajuda en l’aprenentatge de l’idioma i es contribueix en l’àmbit social, cultural i altres.
El projecte Rossinyol és un programa desenvolupat per una xarxa d’universitats europees que es basa en la relació entre mentors (estudiants universitaris voluntaris) i mentorats (alumnes de primària i de secundària d’origen estranger) per afavorir la integració i el coneixement de la realitat més immediata. No només això: a partir del fet que els mentors són un referent per als nois i noies, els universitaris intenten fomentar valors com l’interès en l’estudi, entre altres.
Aquest any el projecte es desenvolupa a Sant Feliu de Guíxols, i també a Girona, Figueres, Olot, Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Lloret de Mar, Palafrugell, Santa Coloma de Farners i Salt.
En la sessió celebrada el passat 13 de novembre a l’Ajuntament, hi van participar els dotze integrants, acompanyats del regidor d’Educació Josep Ramon Llobet i membres del seu equip, representants de la Universitat de Girona, així com l’alcalde Carles Motas. Nombrosos familiars dels joves van voler ser presents en aquesta festa d’inici de relació, que durarà fins al maig.-