I després

El prestigiós Trio Arriaga avui a la Casa Irla amb obres de compositors catalans

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts, a les 9 del vespre a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, el Festival Internacional de la Porta Ferrada presenta, dins de l’apartat de música clàssica, el Trio Arriaga que oferirà obres de compositors catalans del segle XX com ara Montsalvatge, Gerhard, Cassadó i Granados.El Trio Arriaga està format per Daniel Ligorio (piano), Felipe Rodríguez (violí) i David Apellániz (violoncel).

Considerats per la crítica especialitzada, com a referents de la seva generació, els membres del Trio Arriaga han actuat en els més importants festivals i teatres d’Europa, Àsia i Amèrica. Les seves carreres com a solistes els han portat ha actuar amb les orquestres més importants d’Espanya, així com de l’estranger: Orquestra Simfònica Gulbenkian de Lisboa, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Orquestra Simfònica de València, Orquestra Ciutat de Granada, Ensemble Orchestrale de Lió, Orquestra Nacional d’Hondures, Leos Janacek Chamber Orchestra, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Real Filarmonía de Galícia, etc. Han compartit escenari amb alguns de les millors solistes, grups i directors del panorama internacional com I. Menuhin, R.Schmidt, G.Caussé, N.Chumachenco, Quartet Brodsky, Quartet del Gewendhause de Leipzig, Quartet Casals, Quartet de Praga, J. L. Garcia Asensio, J. Pons, P.Halffter, etc.

Formats en països com França, Anglaterra i Alemanya han rebut durant la seva carrera els savis consells de prestigiosos artistes com a M. Vengerov, P.Zukermann, B.Canino, B.Greenhouse(Trio Beaux Arts), M. Pressler(Trio Beaux Arts), P. Farulli (Quartet Italià), F. Helmerson, B. Pergamenchihov, N. Gutman, V. Repin, M. Kopelmann, etc.

Aquest estiu estan cobrint els seus compromisos en importants festivals com el de la Porta Ferrada, Lisboa, Valladolid, Sant Sebastià, Puerto Rico (Festival Pablo Casals), etc Activitat que compaginen amb la seva vinculació a importants Institucions Musicals com la City of Birmingham Symphony Orchestra, Orquestra Gulbenkian Lisboa (concertino), Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i Conservatori Superior d’Aragó.

El més llegit

I després