I després

El president dels marxants carrega contra l’Ajuntament i denuncia falta de diàleg

Compartiu aquesta història

El president de l’associació dels marxants, que el diumenge al matí paren al passeig i plaça Mercat de Sant Feliu, Josep Mª Vergés, ha anunciat a Ràdio Sant Feliu que aquest diumenge repartiran fulls informatius als visitants del mercat denunciat la imposició de l’Ajuntament a la nova distribució de parades amb la que no estan d’acord.

Fa unes setmanes el regidor de Comerç, Indústria i Mercats, Juanjo Garcia-Cañadas perfilava, en declaracions a la nostra emissora (cliqueu per consultar), que el mercat s’estendria per tot el passeig amb una filera de dues parades, esquena amb esquena pels dos trams del Passeig del Mar, fins arribar al Casino dels Nois i que penetraria també a la Rambla vidal.

L’associació de marxants, a través dels seu president, es mostra indignada per no sentir-se ni consultada ni escoltada i els paradistes estan convençuts que es tracta d’un caprici d’un polític que en comptes de exercir la seva responsabilitat, actua com l’amo del poble.

Assegura que això serà la ruïna dels marxants i, per extensió, dels botiguers de Sant Feliu que aprofiten el flux per treballar els diumenges i que l’acció s’imposa sense cap criteri, estudi de mercat ni cap mena d’estadística per afavorir a unes terrasses de restaurants en les quals es pot trobar una senzilla solució de mutu acord movent quatre parades.

El que Vergés titlla d’una decisió pròpia dels temps de la dictadura, diu que no es pot vendre com que el govern té dret a equivocar-se, com va declarar el regidor per deixar entreveure una reversibilitat, ja que considera que els experiments no s’han de fer amb l’economia de les 100 famílies afectades directament i que, en tot cas, s’haurien de fer a la seva pròpia casa.

El president diu que està d’acord amb una remodelació, amb una millora visual, un itinerari més endreçat i un impuls de la imatge per fer-lo més atractiu però amb consens i no amb decisions preses per qui no ha fet ni una consulta als professionals que porten més de 40 anys parant en aquest espai i sense arguments que ho sustentin. Vergés comenta que no es trobarà enlloc del món un mercat amb l’estructura que s’imposa, i que no es proposa, i que si el mercat presenta alguna mancança és precisament per culpa de la mala gestió que es fa des de l’Ajuntament.

La data prevista pel canvi era la d’aquest diumenge però, finalment, s’ha ajornat pel dia 11 de març, espai de temps en el quan no descarten diverses accions per tal que se’ls escolti i no es posi en joc la seva subsistència.

 

 

 

El més llegit

I després