I després

El Porta Ferrada desmenteix l’estudi de Plataforma per la Llengua sobre el percentatge de música en català

El festival afirma que el percentatge és del 33% i no del 12% com afirma l'estudi

Compartiu aquesta història

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha desmentit les informacions de Plataforma per la Llengua en les quals afirma que els festivals de música més subvencionats per la Generalitat no han arribat a programar ni un 20% de música en català i on destacaven que en el cas del Porta Ferrada, aquest percentatge és del 12%.

Des del festival ganxó afirmen que la seva programació compta amb un total de 45 artistes en 34 concerts, dels quals amb veu cantada n’hi ha 30, 10 dels quals ho fan en llengua catalana. “El percentatge resultant suposa un 33% en llengua catalana i no el 12% al qual es refereix aquest dubtós estudi”, recalquen des del festival. El regidor responsable del Porta Ferrada, Josep Saballs, ho valora així.

Des del Porta Ferrada també expliquen que la resta de les 15 propostes són instrumentals i que representen un 25% d’obra de compositors catalans. Pel que fa les propostes musicals amb veu cantada, 10 són en català, 2 bilingües i la resta en diferents idiomes.

D’altra banda, des de l’organització afirmen que “la comparativa que ens descriu com un dels festivals més subvencionats és del tot incorrecta” ja que “la subvenció de la Generalitat suposa del 7 al 10% en relació al pressupost total del festival”.

El Porta Ferrada afirma que “ha estat, és i serà sempre al costat de la cultura catalana” i que lamenta “el poc rigor de l’estudi de la Plataforma per la Llengua”.

El més llegit

I després