I després

El Ple Municipal aprova el plec de condicions per la contractació de la gestió del Festival de Porta Ferrada

Compartiu aquesta història

Aquest matí, en un Ple Extraordinari celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, s’ha aprovat l’únic punt en l’ordre del dia, que tractava el plec de condicions que han de regir la contractació empresarial del Festival de la Porta Ferrada pel període 2020-2023, que pot incloure un any més de pròrroga. En el plec de condicions s’estableixen nous criteris que incrementaran la inversió en contractació d’espectacles i propostes que arribaran al Festival.

També es volen augmentar la quantitat d’estrenes i obrir diferents iniciatives, com potenciar els compositors locals com ara Garreta o Goula, entre altres. També a creadors i grups locals, promoure programes pedagògics amb l’Escola de Música, i incrementar la línia social, com el fet d’incloure el Festival dins del programa Apropa Cultura. També tornaran les entrades solidàries, de les quals el benefici va a finalitats socials.

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de TSF, ERC, PSC i PDeCAT i amb les abstencions de GdC i MÉS.
El MÉS considera que el plec ha arribat “de manera atropellada” i que “no és el dia” de presentar-lo degut a la proximitat de les Eleccions Municipal. També creuen que és una qüestió “que s’hauria d’haver treballat abans, durant el mandat”. Des del partit afirmen que s’han abstingut perquè oposar-s’hi “no serà pel bé del Festival”.

Des de Guíxols des del Carrer han considerat durant el Pel que els “sobten els tempos”. En un escrit als mitjans, afirmen “que el nou plec donarà més màniga ampla a l’empresa concessionària”. Els Comuns de Sant Feliu no compartiexen “que aquest nou plec no inclogui un control públic o un retorn per a la ciutat sobre el marge de benefici que pugui obtenir l’empresa concessionària” i que “el plec de condicions que fa l’equip de govern sigui exclusivament de clàusules econòmiques i administratives i no incorpori cap referència a clàusules socials, culturals ni ambientals”.

Des del PDeCAT creuen que el punt es podia haver aprovat en el Ple Ordinari de la semana que ve però que han votat a favor “perquè no volem posar pedres a una cosa que ens van dir que va lligat a la programació de l’any vinent, això s’ha de fer d’un any per l’altre, i hem de tenir una bona programació i que l’empresa que entri tingui l’oportunitat d’agafar els millors artistes”.

L’Equip de Govern ha recordat durant la sessió plenària que el punt s’ha portat a provació avui perquè “aquest govern és un govern legitimat i dins la temporalitat que correspon en aquesta legislatura”. També, que portar-lo a Ple dijous vinent seria “perfectament legal, però és un govern en funcions, per tant, si ho teníem a punt avui, no hem d’esperar a dijous ”.

El més llegit

I després