I després

El ple modifica els projectes de reparació de les escales de les cales Ametller i Maset

Compartiu aquesta història

El temporal Gloria, a principis del 2020, van afectar considerablement el litoral de la nostra ciutat. Les afectacions van ser evidents a l’espigó de Garbí, però també va malmetre les escales d’accés a les cales de l’Ametller i Maset.

Al maig del 2021 es van aprovar els projectes de remodelació d’aquestes dues escales i es van posar en licitació, però una actuació va quedar deserta i l’altra, l’adjudicatari va acabar renunciant a l’obra. El ple d’ahir va tornar a posar sobre la taula els projectes de remodelació per tal d’actualitzar-los en el preus i evitar així que tornin a quedar sense empresa executora. Ho explicava el regidor d’obres de l’Ajuntament, Josep Saballs.

D’aquesta manera es preveu que les dues actuacions s’acostin als 200.000€, uns 30.000€ més dels previstos inicialment. Justament el regidor portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, apunta que la tardança en executar els projectes ha propiciat un augment del cost final de les obres

Esquerra demana un calendari i un compromís per executar els treballs, per evitar que torni a dilatar-se en el temps i provocar nous augments de cost. Sílvia Romero, portaveu dels republicans, demana que abans de l’estiu vinent estigui ja reparades per millorar el camí de ronda.

Per últim, Toni Carrión, de Junts, creu que els treballs arribaran tard i cars. Recorda que l’espigó de garbí també ha trigat molt a reparar-se.

Els dos projectes es van aprovar amb el vot a favor del govern local, MESCat i Esquerra i les abstencions de Junts i Guíxols des del carrer.

El més llegit

I després