I després

El Ple aprova inicialment el projecte de reforma i ampliació del Monestir per ubicar-hi el Museu Carmen Thyssen

Compartiu aquesta història

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (TSF i PSC) i ERC, l’abstenció de Junts, i els vots en contra de MES i GDC.

 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols celebrat aquest dijous ha aprovat inicialment el projecte de reforma i ampliació del Monestir per ubicar-hi el Museu Carmen Thyssen. Ho ha fet amb els vots a favor de l’Equip de Govern (TSF i PSC) i ERC, l’abstenció de Junts, i els vots en contra de MES i GDC.

L’alcalde Carles Motas, durant la sessió plenària, ha recordat que “no es tracta només de la construcció d’un museu”, que és un projecte de “transformació de la ciutat en l’àmbit urbanístic, també en l’econòmic i sobretot en el cultural, sense renunciar a res del que tenim com a ciutat però sí afegint la cultura com aquest motor de transformació del model turístic”.

El projecte que s’ha aprovat consisteix en la reforma de la planta baixa i primera i segona plantes de l’edifici. També inclou l’ampliació del cos del claustre de la plaça Abadia. La superfície d’actuació total és de 5.555 metres quadrats amb una inversió que s’apropa als 10 milions, sense IVA. També s’inclou el projecte de museografia, que ascendeix a poc més de 500.000 euros.

El projecte del futur museu ja disposa de diners aportats per administracions com Generalitat, govern espanyol i Diputació. “Totes han aportat finançament i en tots tres casos han manifestat la voluntat de que sigui ampliable”, explica Motas. Dins les subvencions també s’inclou la que va rebre el consistori fa uns mesos amb el Pla de Sostenibilitat Turística.

Algunes de les primeres actuacions que es podran veure a l’entorn del l’espai, que està previst que comencin a mitjan setembre, són les obres d’ampliació i reforma dels exteriors de l’edifici a la plaça del Monestir, com també les obres de l’avinguda Juli Garreta.

El més llegit

I després