I després

El pas de la Via Verda fa habilitar un aparcament per prop de 40 vehicles al carrer Gravina

Compartiu aquesta història

Entre el carrer Gravina i El Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols s’està avançant el pas de la Via Verda fins aquest equipament que té una part de l’ús reservat per als cicloturistes que vulguin arribar-hi (o be sortir) des del KM-0, arran de mar, fins qualsevol dels seus destins pel recorregut de l’antiga via del tren.

Recordem que el tren de Sant Feliu tenia un ramal que anava des de l’estació fins els dos tinglados de què disposava el port passant per l’interior de les naus, on feia càrrega i descàrrega en els temps daurats d’activitat del port comercial, al peu de les grues.

Per fer aquest recorregut s’han eliminat dos trams d’aparcament del carrer Gravina, on s’hi ha marcat, en vermell, el pas reservat per a les bicicletes i s’ha deixat un carril per als vehicles de tracció mecànica. Per encabir-los en el vial, els vehicles del veïnat es concentraran en un aparcament que s’ha habilitat per a prop de 40 vehicles, la qual cosa ha permès també fer endreça a la zona i dignificar bona part d’aquell espai. El cost de l’aparcament ha estat de prop de 20.000 euros que l’Ajuntament i Vies Verdes pagaran a mitges.

Actualment, s’està col·locant l’enllumenat del carrer Àlvarez, que condueix a través de les naus de Calassanç fins els ponts que desemboquen al port, per on continua la instal·lació de baranes i altres elements de senyalització i seguretat per als usuaris.

Quedarà pendent el darrer anunci d’un altre ramal de la Via Verda que s’enfilarà fins al capdamunt d’El Salvament, comptant amb què els turistes disposin d’una panoràmica excepcional sobre la badia, el port i la mediterrània a més del passeig, Sant elm i l’Ardenya.

A dia d’avui no es contemplen dates d’inauguració tot i que no es descarta aprofitar un esdeveniment de gran abast que s’ha de celebrar a Sant Feliu com la cursa solidària “Intermón Oxfam Trailwalker” els dies 5 i 6 de maig de 2012 http://www.revistatrail.com/index.php?mmod=article&file=details&iN=453 que s’ha de desenvolupar per la Via Verda i que portarà milers de persones a Sant Feliu que serà el final de trajecte després de la sortida a Olot.

El més llegit

I després