I després

EL NOU INSTITUT NO ANIRÀ A LA RONDA

Compartiu aquesta història

El mes de novembre de 2014 es feia pública la intenció de modificar el POUM de Sant Feliu de Guíxols on es contemplava el canvi de qualificació d’una zona d’equipaments (darrera del camp de futbol de Mascanada) per una de verda (enfront de la fàbrica Mundial Cork, a la Ronda de Ponent) amb la intenció de destinar bona part dels seus 16.252 m² per emplaçar-hi el nou Institut Sant Elm.
El mes de maig de 2015 es va aprovar aquest canvi i semblava que tot restava pendent de trobar fórmules de finançament per encarar el projecte.
Amb el canvi de govern, i amb la intenció d’esbrinar quins dels projectes de l’anterior govern es fa seus l’actual, Carles Motas anunciava que tant l’actual equip de govern com el Departament d’Ensenyament de la Generalitat no estan d’acord amb la proposta anterior i són partidaris de contemplar aquest futur equipament a l’esplanada annexa al col·legi Gaziel, que a hores d’ara s’utilitza com a aparcament, projecte que es considera més lògic i adient.
L’alcalde assegura que la decisió d’anunciar la construcció de l’institut venia condicionada per la proximitat de les eleccions municipals però que la realitat és una altra. I afegia que és un projecte que s’ha d’encarar tocant de peus a terra, que no és senzill de portar a terme i que la realitat demostra que en deu anys no s’ha arribat a fer la cessió dels terrenys.
Incidia en què Ensenyament no vol l’ institut a l’altra banda de la ronda i, quant a la viabilitat econòmica, es preveia la venda del vell institut, construït fa 50 anys, i que un cop es disposés dels diners s’invertirien en el nou, la qual cosa és complicada d’entrada.
Motas apuntava que tant el regidor d’Educació, Josep Ramon Llobet, com ell mateix s’han reunit amb el director del centre, Francesc Sánchez Tejero per tractar, entre altres aquesta qüestió i que hi ha bona sintonia amb el Departament d’Ensenyament però que ara cal esperar que es constitueixi el nou govern de la Generalitat per tal de poder negociar i presentar propostes.
Una part dels terrenys de la zona Gaziel pertanyen al Bisbat de Girona que estaria disposat a pactar una permuta amb una altra zona de l’àmbit, on hi contempla la possibilitat de construir-hi una residència. Així es va desprendre d’unes negociacions prèvies quan l’Ajuntament tenia la intenció de construir un poliesportiu en aquest mateix espai i que, segons l’alcalde, per part del Bisbat no hi hauria cap problema.

El més llegit

I després