El Ple de Sant Feliu va aprovar per majoria la moció presentada dijous per Guíxols des del carrer-Entesa (GdC-E), on proposava deslligar el nom d’Antoni Vidal Calzada de la principal rambla de la ciutat, segons constava a la moció “conegut traficant d’esclaus del s.XIX”, sobre el qual la plataforma va confegir un dossier que va distribuir als regidors del Ple i a la premsa.

En una nota de GdC-E enviada als mitjans, es congratulen de l’aprovació de la moció per donar “el primer pas per canviar el nom a una de les artèries principals de la ciutat”, proposta que tenia el recolzament de la CUP i que fou aprovada per l’equip de govern i GdC-E amb les abstencions de CiU i MES.

Per part del govern, es va proposar crear un grup de treball, en la qual també s’hi integrés un representant de cada grup municipal, per estudiar propostes, atès que altres carrers, espais i vies de la ciutat tenen denominacions que també podrien ser motiu d’estudi i debat si es contrasten les biografies dels personatges honorats en el seu moment.

Arrel d’aquesta moció i l’associació que es fa d’Antoni Vidal Calzada amb el tràfic d’esclaus, s’ha despertat l’interès sobre la seva figura, Si ho cerqueu a Internet, Joan Torrent Fàbregas ens acosta al personatge a través dels treballs que va realitzar sobre els Benefactors Guixolencs, motiu pel qual la rambla porta el seu nom.

D’altra banda, GdDC-E també es congratula en la seva nota de l’aprovació per unanimitat d’una moció que  demana una revisió  de les factures de subministrament elèctric d’edificis municipals i enllumenat públic  d’acord amb les tarifes 3.0 i 3.1, que afecten a edificis públics, locals comercials, petites empreses i l’enllumenat públic..  La moció es basa en els expedients que ha aixecat la Direcció General d’Energia de la Generalitat a algunes comercialitzadores elèctriques per facturar sempre el 100% de la potència contractada sense tenir en compte el percentatge de la consumida en realitat. Igualment es demana  que s’informi al respecte als establiments, locals comercials i petites empreses de la ciutat que es poden veure afectades.

Podeu consultar el contingut textual de la nota de GdC-E en el següent ARXIU