I després

EL MÚSIC GANXÓ LUIS GONZÁLEZ PRESENTA EL SEU NOU DISC I UNA CAMPANYA DE MICROMECENATGE

Compartiu aquesta història

És pianista, compositor i pedagog i es diu Luis González. A Sant Feliu de Guíxols també és conegut per ser el director de l’Escola de Música de la ciutat.
Ha enregistrat aquest passat estiu el que és el seu desè disc titulat En Clave de Serrat, on reinterpreta part de l’obra de Joan Manuel Serrat.

En Luis ens parla de què l’ha portat a endinsar-se en aquest nou projecte:

He gravat discos de jazz amb el trio que he tingut estable durant 8 anys. Hem fet cançons populars, arranjaments propis, temes pop versionats.
Després he fet discos amb Cris Juanico, amb un parell de cantants, i ara em venia de gust canviar una mica l’estètica jazzística per ampliar una mica el públic.
El que he fet ha estat agafar cançons de Joan Manuel Serrat i he fet unes adaptacions, harmonitzacions i arranjaments.

També ens explica que ha triat Serrat perquè hi té un vincle emocional ja que, per exemple, al seu pare li agradava molt i a casa, de petit, l’escoltaven.
Una de les coses curioses que li han passat durant el procés de gestió de l’àlbum és que ha parlat directament amb Serrat:

El primer que em vaig plantejar va ser demanar l’autorització dels arranjaments perque tenen drets d’autor. Aleshores em vaig posar en contacte amb l’SGAE, em va passar a les productores de cadascun dels temes i vaig fer una sèrie d’escrits demanant autorització per arranjar-los. I em va trucar el propi Serrat. Em va dir que havia rebut la informació de que volia arranjar els seus temes i que per ell cap problema, que endavant, que molta sort amb el projecte, que se n’anava de gira a sudamèrica i que volia deixar el tema enllestit.

En Luis ha engegat una campanya a través de la plataforma Verkami per poder tirar endavant, per primera vegada, un projecte d’aquesta envergadura.
El mateix artista ens explica què proposa des d’aquesta iniciativa de micromecenatge:

Fer una aportació econòmica o comprar el disc per avançat. Hi ha també recompenses. També per a empreses perque el seu logo aparegui a les xarxes socials del producte o de la meva web. Després hi ha unes recompenses que són concerts, des del format de duet a octet, en concert privat.

Per localitzar el seu Verkami, cliqueu aquí.
Les aportacions econòmiques aniran destinades íntegrament a cobrir les despeses de producció del disc, com són l’estudi de gravació, mescla i màstering, fotografia, disseny, així com la producció de dos vídeos promocionals del projecte.
Fins ara s’ha aconseguit arribar al 43% de l’objectiu previst.

L’àlbum ha estat enregistrat als Trafalgar Estudios, ubicats a la platja d’El Palomar de Cádiz, durant el juliol de 2018 i amb Curro Ureba com a tècnic de so.
Està previst editar-lo sota el segell discogràfic Blue Asteroid Records.
La descàrrega anticipada ja està a punt i el CD físic veurà la llum pròximament, amb disseny d’Ana Solinís i fotografia de Glòria Llorca.

El més llegit

I després