I després

El Museu d’Història s’obre a la ciutat com a motor cultural i de promoció patrimonial

Compartiu aquesta història

El nou Museu d’Història de la ciutat serà una peça clau del nou model de la nostra ciutat que vol posar en valor la cultura i el patrimoni com a motor transformador.

Ahir a la tarda es va fer la presentació del Pla Estratègic del Museu d’Història de Sant Feliu que, un cop feta una diagnosi de la seva situació actual, dibuixa les línies de treball futur per consolidar l’oferta de l’equipament.

Una estratègia de futur que passa traslladar la seu del museu a l’antic Hospital de Sant Feliu, actualment en obres, i, alhora, per descentralitzar-lo tot obrint l’equipament a altres elements del patrimoni local com el Monestir, Sant Elm o Salvament.

Ho explica Sílvia Alemany, directora del Museu d’Història de la ciutat.

 

Un altre dels aspectes previstos al nou Pla Estratègic és incorporar les noves tecnologies i meridar les exposicions amb altres expressions artístiques.

Un dels objectius marcats al pla és el d’acostar el Museu als joves, per tal que s’interessin per les activitats i les propostes de l’equipament. Un propòsit que fa temps que es treballa a través del seu pla educatiu.

La primera fase de les obres del nou museu a l’antic Hospital podrien finalitzar al mes de març, quan ja es podran veure les primeres exposicions com una que mostra la societat canviant de Sant Feliu amb fotografies d’una dotzena de famílies ganxones.

En parla Josep Melcior Muñoz, primer tinent d’Alcalde i regidor de Patrimoni Cultural.

 

En la presentació d’ahir hi van assistir l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, el regidor de patrimoni, Josep Melcior Muñoz, la fins fa poc responsable del Servei de Museus i Protecció dels Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, Magda Gassó i la directora del Museu d’Història de Sant Feliu.

Des de l’Ajuntament s’ha destacat la necessitat de posar en valor el patrimoni local com a motor transformador i com a pol d’atracció d’activitats artístiques i culturals.

L’alcalde va recordar la important aposta per un nou model cultural que esdevingui referència arreu. Una aposta on el futur Museu Thyssen és una peça clau, juntament amb el nou Museu d’Història i altres propostes previstes.

El més llegit

I després