I després

El Monestir de Sant Feliu torna a acollir les ensenyances budistes d’agost

Compartiu aquesta història

Un any més el monestir benedictí acollirà a Sa Eminència Nubpa Rinpoche, considerat un dels ioguis més reconeguts del llinatge Drikung Kagyu pertanyent al Centre budista -tibetà de Sant Feliu de Guíxols: Drikung Treloknath Ling

Del 2 al 4 d’agost, de 10:00 a 12:45 h i de 18:00 a 20:30 h, s’hi impartiran ensenyances sobre els cinc punts de Mahamudra (Bodhichitta. Generació de la ment altruista, Visualització i meditació en el cos del Yidam, Meditació Guru –Ioga, Instrucció fonamental del Mahamudra i Dedicació del mèrit acumulat). El 5 d’agost es destinarà a la iniciació de Troma Nakmo i pràctica del chod. Per informació i inscripcions es pot fer per correu: drikungspain@hotmail.com o bé al telèfon 620189235.

Quant a la biografia del iogui Nubpa Rinpoche (dotzè Tulku Nubpa Konchog Tenzin Rinpoche) , es destaca que fou reconegut com a tal estant encara en el ventre de la seva mare per S.S. Shewe Lodro. Les encarnacions de Nubpa Tulku deriven de Nangso Lhopan, un dels primers deixebles de Jigten Sumgon, fundador del llinatge Drikung Kagyu en el segle XII.

Nubpa Rinpoche va ser entronitzat quan només tenia 5 anys i va començar els seus estudis formals amb 6 anys. Va estudiar les escriptures tibetanes i les pràctiques rituals de Pasang. Als 15 anys va començar els estudis superiors de la filosofia budista i els estudis tàntrics a l’ institut Nyichang Shedra, rebent totes les iniciacions dels protectors del llinatge Drikung .

El 1966, degut als canvis polítics en el Tibet, va haver-se de dedicar a l’agricultura. Va tornar a Lhasa el 1974 on va trobar treball de paleta i va reprendre la seva carrera acadèmica al 1979. El 1989, en virtut de la disposició del 10è Panchen Lama, Rinpoche es va unir a l’Institut Budista d’Estudis Superiors de Pekin i allí rebé el seu graduat acadèmic.

El 1992 va arribar a la Índia per servir a S.S. Drikung Kaygbon Trinle Lhundrop, el seu guru rel, que estava treballant per preservar el llinatge Drikung. Rinpoche ha rebut moltes ensenyances autèntiques i les transmissions orals dels grans mestres vivents i dels que se’n han anat al paranirvana.

Des d’aleshores, Rinpoche ha dut a terme retirs a Labchi, el lloc més sagrat del Gran Yogui Jetsun Milarepa. Rinpoche va fer un dur retir durant molts anys a Labchi i hi ha tornat moltes vegades més. Degut a la ment altruista de la il·luminació de Rinpoche, més de trenta practicants de Dharma han realitzat retirs sota la seva direcció en aquest lloc sagrat.

Veu Neus del Centre Drikung Treloknath Ling de SFG:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/nieves_visita_rinponche.mp3]

El més llegit

I després