I després

El mític Bryan Ferry actuarà el 10 d’agost al Festival de la Porta Ferrada de SFG

Compartiu aquesta història

El 10 d’agost l’escenari de l’Espai Port del Festival Internacional de la Porta Ferrada comptarà amb la presència de Bryan Ferry (1945), l’anomenat rei del glamour, que en la dècada dels 70 va liderar la banda Roxy Music després de la marxa de Brian Eno, formació a la qual va donar un gran impuls amb la resta de companys (Graham Simpson, Andy Mackay, David O’List, y Phil Manzanera).
En el decurs de la seva dilatada vida artística ha combinat la seva carrera en solitari amb el retorn puntual amb la banda de sempre, sense deixar de col·laborar, especialment, amb Phil Manzanera en alguns dels trams de les seves etapes personals.
La banda de glam-rock va marcar un estil en la seva posada en escena amb una calculada càrrega teatral i la imatge del vocalista que, a més, tenia com a companya i musa a la model Jerry Hall, amb la qual va viure una intensa història d’amor que va acabar en la tragèdia personal de veure com li prenia ni més ni menys que Mick Jager, circumstància que el va empènyer a refugiar-se en nous projectes en un intent de fugir de la seva dependència emocional.
Ara, en plena maduresa i molt lluny de totes aquelles circumstàncies, Ferry, viu una etapa serena lluny de les grans pressions mediàtiques que li aporten el privilegi de gaudir de les composicions que li varen donar l’èxit, les quals pot traslladar al públic sense perdre l’elegància i l’encant que ha irradiat des de que fou el centre de la mítica banda.
Un concert per tenir, ben a prop, a una de les personalitats amb més poder de comunicació per les seves dots vocals i gestuals que atrauen a públics de diverses generacions.
El seu recorregut per la música avangarde, electrònica, pop i dance li permeten una gran versatilitat al damunt de l’escenari per interpretar temes ja estandaritzats com ara “Street Life”, “Angel Eyes”, “Dance Away”, “Over You”, “The Same Old Scene”, “Oh Yeah”, “More than this”, “Avalon” o “Slave to love” del qual us adjuntem el següent video:

http://www.youtube.com/watch?v=lkN6l764NT8

El més llegit

I després