I després

El jutge evita anul·lar la declaració del pare que va matar el nadó a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, el jutge ha denegat la nul·litat de les declaracions d’Alejandro S.P, que està acusat d’assassinar el seu fill de 27 dies a Platja d’Aro el 8 de desembre de 2009, després que el lletrat que l’assisteix en la seva defensa, David Velasco, la sol·licités juntament amb la invalidació de la declaració testifical de la parella del processat i mare de la criatura, Tamara Ruiz. L’advocat considera que s’han vulnerat diversos articles de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LEC) donant peu a la teoria dels fruits de l’arbre enverinat, segons la qual l’anul·lació d’una declaració també invalida aquelles que se’n deriven.
En relació amb el seu representat fonamentava la petició al·legant que inicialment se’l va citar com a testimoni i no com a imputat de manera que s’haurien d’haver evitat les preguntes de caire inculpatori que se li haurien practicat durant l’interrogatori. Segons això, manifesta que les declaracions estan viciades de nul·litat perquè, entre altres coses, al seu client no se’l va informar del dret que tenia a designar un advocat perquè l’assistís durant la testificació ni el dret a guardar silenci per no declarar o evitar contestar alguna de les preguntes que li fossin formulades.
En canvi, pel que fa a l’aleshores companya sentimental de l’acusat, el lletrat indica que durant la presa de declaració no se la va advertir que la llei la dispensava de l’obligació de declarar.
El fiscal ha demanat una pena de presó de 18 anys per a Alejandro S.P., en considerar que aquest va agafar el cap del nadó i el va rebotir contra el terra o la paret de l’apartament perquè no parava de plorar, provocant-li la mort a conseqüència d’un traumatisme craneocenfàlic. Li imputa un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu. Tanmateix, la defensa hauria tractat d’aconseguir una conformitat amb el ministeri públic perquè aquest s’avenís a acusar el seu client d’un delicte d’homicidi per imprudència castigant penalment amb la privació de llibertat entre un i quatre anys.

El més llegit

I després