I després

EL GOVERN RESPON A LES CRÍTIQUES PEL LLEGAT DE JOAN BORDÀS

Compartiu aquesta història

Després de les notes de premsa que Guíxols des del Carrer, PDeCAT i Amics del Museu han enviat als mitjans valorant la moció presentada en el passat ple per GDC destinada a blindar el llegat arquitectònic de Joan Bordàs -una moció que finalment no va ser aprovada-, l’equip de Govern, en veu del regidor d’urbanisme Josep Saballs, ha sortit al pas de les informacions publicades.

El regidor parla d’”informacions tòxiques que ha tret Guíxols des del Carrer” i afirma que des del govern se’ls va explicar que “es votava en contra per una qüestió de concepte, de que estavem encarregant una revisió general de tot el catàleg de la ciutat perquè hi han elements que estan avui dia protegits” i que no té massa sentit que ho estiguin. Saballs exposa que en canvi hi ha altres elements que no estan dins d’aquesta protecció del catàleg i que era necessari que en formessin part.

Per altra banda destaca que “s’està fent feina de protecció pràctica a nivell patrimonial”, posant com a exemple la recent intervenció al moll del Fortí, la façana de la biblioteca i la intervenció a antic hospital.

 

El més llegit

I després