I després

EL GANXÓ PONÇ PUIGDEVALL PREMIAT A GANDIA

Compartiu aquesta història

Ponç Puigdevall (Sant Feliu de Guíxols, 1963) ha obtingut el 37 Premi Joanot Martorell de Narrativa amb la seva obra ‘Il·lusions elementals’ mentre que Dolors Miquel (Lleida, 1960) ha obtingut el 54 Premi Ausiàs March de Poesia per ‘El guant de plàstic rosa’, segons que ha informat Edicions 62 a través d’una nota de premsa, han informat l’ACN i El Punt Avui.

Tots dos autors han estat els guardonats en aquesta edició 2016 dels premis literaris Ciutat de Gandia, convocats i gestionats per l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, organisme autònom de l’Ajuntament de Gandia. L’editorial Edicions 62 publicarà el gener del 2017 tots dos llibres. Els guardons s’han lliurat aquest divendres en el marc d’una gala.

Segons que informa l’editorial, el protagonista d’ ‘Il·lusions elementals’ és “un col·leccionista d’errors. Un home sense ni cinc, entossudit a confondre’s quant a l’amor, amb certa tendència a oscil·lar entre la melancolia i la destrucció, entre la rutina i l’excés”. El llibre narra un viatge a les tenebres d’un escriptor que per fugir dels grans temors que li generen les vicissituds que viu a Girona “emprèn un viatge que, sense adonar-se’n, l’aboca a la més estricta indigència” amb “l’únic al·licient diari de sobreviure a la gana, al fred, a la por. I vèncer el cansament de l’ànima que a poc a poc es contagia al cos”.

L’autor, Ponç Puigdevall s’ha dedicat durant molts anys a la crítica literària als diaris El Punt i El País, i també ha col·laborat a La Vanguardia i Time Out. L’any 1991 va guanyar el Premi Andròmina amb ‘Un silenci sec’, i el 1998 va publicar ‘Era un secret’. Amb la novel·la ‘Un dia tranquil’ (2010) va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona. El volum de contes ‘L’atzar favorable’ (2012) i recentment ‘D’incògnit’ (2016) l’han consolidat com un dels escriptors més exigents de la narrativa catalana contemporània

El més llegit

I després