EL GANXÓ ELM PUIG GUANYA PREMI DE POESIA

El guixolenc Elm Puig i Mir, actualment resident a Barcelona, va guanyar divendres el XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, dotat amb 9.000 euros, per l´obra «La invenció del sotabosc», ha informat el Diari de Girona i l’Agencia EFE. En paraules de l´autor, el poemari té un títol que «podria ser, més que un títol de certeses, un anhel d’introspecció, el desig d’un lloc per a edificar-se, un refugi individual i, qui sap si col·lectiu, per a temps incerts on es permet i s’incita a parlar amb ombres, a conversar amb peixos o a dissoldre’s en el paisatge quotidià, mentre les òbiles custodien el pas del temps».
Elm Puig treballa com a regidor i producció tècnica d’espectacles musicals i culturals i és Diplomat en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
El premi està concedit per l’Ajuntament de Burjassot i la Fundació Vicent Andrés. L’Ajuntament en col·laboració amb Edicions Bromera publicarà el llibre guanyador en la Col·lecció Bromera Poesia.
La deliberació del jurat es va portar a terme a la Casa de Cultura de Burjassot on, segons fonts municipals, poc abans de la deliberació, el jurat, compost per Francesc Piera, Francesc Rodrigo i  Bel Olid, rebia la visita de l’alcalde de la ciutat, Rafa García, que fou l’encarregat de trucar al ganxó per donar-li la notícia que havia estat l’autor premiat.
D’altra banda, el LIX Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València-Estudi General, amb un premi de 3.000 euros, fou declarat desert pel jurat.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació