El guixolenc Elm Puig i Mir, actualment resident a Barcelona, va guanyar divendres el XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, dotat amb 9.000 euros, per l´obra «La invenció del sotabosc», ha informat el Diari de Girona i l’Agencia EFE. En paraules de l´autor, el poemari té un títol que «podria ser, més que un títol de certeses, un anhel d’introspecció, el desig d’un lloc per a edificar-se, un refugi individual i, qui sap si col·lectiu, per a temps incerts on es permet i s’incita a parlar amb ombres, a conversar amb peixos o a dissoldre’s en el paisatge quotidià, mentre les òbiles custodien el pas del temps».
Elm Puig treballa com a regidor i producció tècnica d’espectacles musicals i culturals i és Diplomat en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
El premi està concedit per l’Ajuntament de Burjassot i la Fundació Vicent Andrés. L’Ajuntament en col·laboració amb Edicions Bromera publicarà el llibre guanyador en la Col·lecció Bromera Poesia.
La deliberació del jurat es va portar a terme a la Casa de Cultura de Burjassot on, segons fonts municipals, poc abans de la deliberació, el jurat, compost per Francesc Piera, Francesc Rodrigo i  Bel Olid, rebia la visita de l’alcalde de la ciutat, Rafa García, que fou l’encarregat de trucar al ganxó per donar-li la notícia que havia estat l’autor premiat.
D’altra banda, el LIX Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València-Estudi General, amb un premi de 3.000 euros, fou declarat desert pel jurat.