I després

El fotògraf guixolenc Jordi Gallego premiat per l’Associació de Naturalistes de Girona

Compartiu aquesta història

Segons s’informava a la contraportada del diari El Punt Avui d’aquest dijous, 29 de desembre, l’Associació de Naturalistes de Girona ha commemorat aquest any el 30è aniversari de la seva fundació. En aquests anys hi han passat cap a 2.000 socis, i en l’actualitat són uns 400. El punt àlgid de l’entitat va ser durant el procés de la variant de Sant Daniel de Girona, quan les accions contra el projecte van aconseguir un gran ressò popular.

Els últims anys, l’ANG ha derivat cap a un perfil més tècnic, denunciant igualment les iniciatives que poden perjudicar el medi natural però fent-ho aprofitant els mecanismes de participació i al·legacions que permet la llei.

El president actual, Enric Cortiñas, creu que els reptes ara són incidir més en temes energètics i de reducció de consum, enmig del context de canvi climàtic i esgotament de recursos naturals. A més, es vol incrementar la participació i el nombre de socis. En aquest cas, el concurs de fotografia naturalista és un dels exponents més clars.

L’edició d’enguany, la 24a, ha rebut més de 1.800 instantànies. Jordi Gallego ha guanyat en la categoria d’Aigua, Natura i Costa Brava, Ferran Aguilar en la de Foto-denúncia, Juan Cuetos en la General, , i Miguel Jover en la de Socis. Aquestes imatges, i més, es poden veure del 9 al 13 de gener a La Mercè.

El més llegit

I després