I després

Xavi Roca ens guia a través de l’exposició dels temporals de Sant Feliu i Cambrils

Compartiu aquesta història

Fins el 12 de febrer es pot visitar al Museu d’Història, al Monestir, l’exposició “Un segle de temporals a Sant Feliu” i “1911 Sobreviure a la Tempesta”, que es va inaugurar amb una important assistència el 17 de desembre.

Ens hem adreçat a un dels membres de l’equip tècnic del Museu, Xavi Roca, per tal que ens doni detalls sobre allò que podrem trobar en la nostra visita.

Roca explica que la idea neix de la commemoració per, part del Museu d’Història de Cambrils, del centenari d’un temporal molt violent que es va produir a la zona de llevant, des del Maresme fins a València, que va sorprendre a molta gent feinejant i navegant i que provocar més de 140 morts.

Des del Museu d’Història de Sant Feliu, vàrem decidir fer una ampliació de l’exposició afegint imatges dels temporals esdevinguts a Sant Feliu durant tot el Segle XX amb el punt de partida d’una fotografia presa l’any 1890 fins arribar a la més actual que data del 3 de novembre de 2011.

És una exposició multidisciplinar ja que combina fotografia, olis, aquarel·les, maquetisme, il·lustracions, audiovisuals, sons, un apartat de cartes transatlàntiques de l’associació filatèlica, etc, un conjunt amb el qual s’ha aconseguit oferir una exposició amena i entretinguda.

L’exposició s’ha dividit en tres àmbits; un que s’ha dedicat a les embarcacions de pesca i als pescadors, on hi trobem maquetes de Josep Almar i quadres del seu pare, Eduard Almar, provinents del museu Rat-penat de Mascanada. Una altra és la de fotografies i quadres entre els que s’hi troben obres dels pintors Néstor Sanchiz i Pere Mas. I, finalment, hi ha un apartat dedicat a El Salvament on es combina la fotografia i peces d’aquest punt museístic que ens explica la seva funció i activitat a principis del Segle XX, tenint en compte que, quan acabi l’exposició, aquest material anirà a la caseta de la Punta dels Guíxols per tal de reforçar la seva oferta actual.

L’exposició es clourà amb una xerrada dels tècnics del Museu d’Història de Cambrils que faran una conferència sobre els fets esdevinguts fa 100 anys. L’exposició restarà oberta al públic fins el 12 de febrer i no es descarta que es pugui prorrogar en cas que es consideri oportú.

L’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols, també ha cedit fotografies dels temporals més recents al Museu d’Història de la Ciutat

El més llegit

I després