I després

El mes de desembre se subhastaran propietats dels Anlló per valor de 6,5 milions d’euros

Compartiu aquesta història

Segons que publica avui el diari El País el mes de desembre es farà una subhasta de propietats dels germans Anlló tal i com també s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOG). Reproduïm íntegrament l’article del rotatiu:

La Generalitat subhastarà al desembre 31 habitatges i solars intestats, és a dir, de propietaris que van morir sense deixar hereus. En total, la trentena de propietats tenen un valor de 6,4 milions d’euros, encara que els preus esmentats són de sortida, per la qual cosa la quantitat final podria ser major. Els diners no aniran a les arques públiques, sinó a projectes d’entitats socials. Entre aquest lot hi ha diversos immobles de Sant Feliu de Guíxols entre els quals no s’hi troben els hotels de Sant Feliu.

Segons es dedueix per la seva situació, es tracta de béns dels germans Joan i Francisco Anlló, que van morir en 2002 i 2003 sense deixar hereus per a una vintena de propietats, entre elles, vuit hotels que han romàs tancats des d’aleshores. Es tracta de pisos a Barcelona i Badalona, habitatges de dues plantes a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, cases a Mataró i Valls… fins a 31 propietats en total conformen la subhasta de la Generalitat. La propietat més barata és un solar que surt per 10.150 euros. La més cara és una de les propietats , a Sant Feliu de Guíxols, el preu la qual, de sortida, és de 707.192 i es troba situat en el número 30 del carrer de Mossèn Jacinto Verdaguer, segons la descripció de la subhasta, és un “solar envoltat de parets, abans una propietat composta de dos cossos d’edificis”.

L’objectiu de la subhasta és que el que s’obtingui de la venda dels béns acabi a mans d’entitats socials de la localitat d’on eren els propietaris. Aquestes entitats hauran de proposar i explicar els projectes als quals destinarien els diners i una junta formada per representants del Departament d’Economia, l’Ajuntament afectat, el Consell Comarcal i la Diputació els avaluarà.
Malgrat que els germans Anlló van deixar després de la seva mort fa gairebé una dècada una vintena de propietats, en la subhasta de desembre únicament estaran inclosos alguns habitatges. El més interessant, els nou hotels, no s’inclouen, perquè, segons fonts de la Generalitat, encara es troba subjecte a obstacles judicials sense resoldre.

Joan i Francisco Anlló van morir solters i en solitud, deixant un enorme patrimoni que ha suposat un veritable maldecap per a Sant Feliu de Guíxols en no deixar un testament escrit, els hotels, situats en el centre de la ciutat o amb vista al mar, van haver de tancar i ser paredats, malgrat que van continuar funcionant algun temps després de morir els seus propietaris. Però en no poder identificar un nou propietari, fins i tot el Panorama, la joia de la corona de la fortuna familiar amb gairebé 100 habitacions i vistes al mar, va ser clausurat.

Des de la mort dels Anlló, el debat sobre si vendre els immobles, cedir-los o reobrir-los ha estat intens a Sant Feliu de Guíxols. La intenció de l’Ajuntament era subhastar les propietats. Fins i tot els van posar preu: 12,5 milions. Una porció del patrimoni ja està a punt per la seva venda però la major part de l’herència continua a mans de ningú.

El més llegit

I després