I després

El darrer Non Stop de Vies Braves

Compartiu aquesta història

Vies Braves ha programat per aquest dissabte 22 d’agost el darrer Non Stop d’aquesta temporada 2015. La iniciativa està limitada a 45 nedadors i consisteix a nedar 14,4 quilòmetres de 5 Vies Braves de manera programada i organitzada. Amb aquesta prova no competitiva el que es busca és nedar en enclavaments únics i oferir als participants l’experiència de gaudir dels millors trams del litoral de la Costa Brava. En aquesta ocasió es recorreran les vies de Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, Tamariu, L’Escala i Roses. Tots els desplaçaments d’una Via a l’altre es faran en l’autobús que Vies Braves posarà al servei dels participants prèviament inscrits al web. Els acompanyants podran seguir els nedadors tot caminant pels camins de ronda paral·lels.
Es tracta de l’últim dels 3 reptes Non Stop que Vies Braves ha programat per aquest estiu.
El primer es va fer el passat 20 de juny i va comptar amb la participació de més de 40 nedadors. Podeu veure el vídeo de la primera ViesBraves NonStop del 20 de juny a vista de dron.
El segon, celebrat el passat 11 de juliol va comptar amb la participació de mig centenar de persones que van recórrer nedant 10 quilòmetres de 8 itineraris marins de la Costa Brava. Podeu veure el vídeo aquí.
I el d’aquest dissabte 22 d’agost permetrà conèixer nedant gairebé 14.5 quilòmetres de les Vies Braves de Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, Tamariu, L’Escala i Roses.
El tret de sortida serà a la Via Brava de Platja d’Aro a 2/4 de 8 del matí (punt de trobada a les 7 a l’entrada de la Via Brava s’Agaró, just sota el cartell) i es calcula que finalitzarà a Roses al voltant de les 6 de la tarda. La tornada es farà amb autobús a s’Agaró cap a 2/4 de 8 del vespre.
La diferència entre el NonStop d’aquest 22 d’agost i els anteriors és que les Vies Braves incloses en el recorregut de la prova es faran d’anada i tornada. Amb tot, es dóna l’opció de només nedar la Via Brava d’anada i tornar caminant pel Camí de Ronda.
Tots els desplaçaments d’una Via a l’altre es faran amb autobús que Vies Braves posarà al servei dels participants i que s’inclou dins el preu de la inscripció.
En totes les Vies hi haurà monitors de Vies Braves, embarcacions i kayacs de seguiment del grup. I gràcies a la col·laboració del Dipsalut en el Projecte, l’esdeveniment estarà càrdio-protegit mitjançant un “desfibril·lador” portàtil que acompanyarà als nedadors en totes les nedades.
Les Vies Braves són els únics itineraris marins paral·lels als camins de ronda, senyalitzats i abalisats que permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura.
Aquests recorreguts, amb longituds entre 0,6 i 2 quilòmetres, són d’accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling. Els itineraris estan abalisats de maig a octubre i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat …), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.
El projecte es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava i avui compta amb setze recorreguts i més de vint quilòmetres a les comarques de Girona.

El més llegit

I després