I després

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana porta el Cançoner Popular de Catalunya, el 19 de novembre al teatre

Compartiu aquesta història

La proposta portarà fins la ciutat algunes peces d’aquest valuós cançoner arranjades els darrers anys

Ara fa 100 anys, el mecenes de Sant Feliu de Guíxols, Rafael Patxot, va proposar a les entitats especialitzades en estudis folklòrics un projecte anomenat l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, en una reunió celebrada a l’Orfeó Català. L’objectiu era clar: promoure la cerca i recollida de la música popular catalana en un cançoner.

La recerca havia d’arribar a cada comarca dels països de llengua catalana a través de ‘missions’ específiques de recollida directa, que de 1922 a 1936 van portar a terme parelles d’especialistes, un músic i un literat, que van aplegar més de 40.000 documents. A Sant Feliu, Palmira Jaquetti i Maria Carbó hi varen ser de l’1 al 9 de gener de 1927.

Coincidint amb el centenari del cançoner, el Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols acollirà al Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, en un emocionant concert que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre a les 8 del vespre. Les entrades ja es poden adquirir online fent clic aquí, al preu de 10 euros.

En aquest concert es pretén connectar passat i present amb algunes peces d’aquest valuós cançoner, arranjades en els darrers anys per a cor i tres instruments, per compositors com Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig i Vivancos. També s’han encarregat nous arranjaments a sis compositors joves: Campmany, Gomila/Vallès, Guzmán-Bonet, Ollé, Pintó i Tordera.

Aquesta activitat s’emmarca dins l’acord que l’Ajuntament de Sant Feliu va signar amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana el 30 de gener de 2019 i que ja ens ha permès gaudir de l’Orfeó Català i del Cor Jove de l’Orfeó Català.

El més llegit

I després