El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat va visitar divendres Sant Feliu on es va reunir amb empresaris de la demarcació.
Baiget, acompanyat dels presidents de les cambres de Sant Feliu i Palamós, va saludar a l’alcalde de Sant Feliu i va parlar pels mitjans sobre la nova llei cameral que ha de facilitar, encara més, la fusió de les dues càmeres.
A partir de les declaracions realitzades al Nàutic Vell, el diari El Punt Avui va publicar ahir el següent article:

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va anunciar ahir que el Consell de Govern de la Generalitat aprovarà dimarts vinent la memòria prèvia a la tramitació de la nova llei catalana de cambres, el text que a més de regular el sector desencallarà la fusió prevista de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Sant Feliu de Guíxols amb la seva homòloga de Palamós. Baiget, que va visitar ahir la cambra guixolenca, va dir que el nou text definirà els passos del mecanisme per a la fusió entre entitats, que des de la Generalitat es veu amb bons ulls i intentaran “ajudar en tot el que sigui possible”. Després de la memòria, Baiget va avançar que la nova llei, encallada pels successius avançaments electorals, hauria de ser una realitat “en un termini de mesos”.

La fusió entre les dues patronals baix-empordaneses en la futura cambra de comerç de la Costa Brava centre és l’única encarrilada a tot Catalunya. La gestió quotidiana de les dues cambres ja funciona com si estiguessin fusionades de facto, ja que les dues plantilles treballen plegades i aquest any, a més dels pressupostos individuals i les liquidacions de l’exercici 2015 corresponents a cada ens, hi adjuntaran els comptes consolidats de les dues cambres agregades “a títol informatiu”. Amb tot, el president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, explicava que fins ara treballen amb “esbossos” del futur marc legal, però que fins que no sigui definitiu no podran culminar la integració perquè, per exemple, amb la llei actual no queda clar com s’han d’afrontar els processos d’elecció de les noves juntes abans de la fusió.

Després de la visita a la seu de la cambra guixolenca, acompanyat de Puig i el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, el conseller va participar en un dinar amb una trentena d’empresaris de la demarcació, que li van traslladar les demandes dels diferents sectors del Baix Empordà. Per Baiget, la feina cameral és fonamental entre l’empresariat del territori.