El Consell Comarcal del Baix Empordà lidera dos projectes ocupacionals que, en darrer terme, acabaran donant feina a 72 persones, una bona part d’elles perceptores de la Renda Mínima d’Inserció. Segons informa el diari El Punt Avui, els dos projectes són els anomenats Progressa i el Millora, que crearan els llocs de treball en l’àmbit d’adequació d’espais verds, en el de millora d’infraestructures i en el d’impuls de l’administració. Aquesta és una iniciativa que es fa amb la coordinació amb una trentena d’ajuntaments del Baix Empordà.
Les dues iniciatives s’activen com a generadores d’ocupació gràcies a les subvencions que arriben des del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’ocupació de Catalunya i també el Ministeri d’Ocupació i seguretat Social espanyol i els Fons Socials Europeus.
Dels llocs de treball que s’arribaran a crear, trenta arribaran pel projecte Progressa. En aquest cas tots els beneficiaris seran persones perceptores de la Renda Mínima de reinserció. la subvenció que permet el programa és l’anomenat Treball i Formació.
En el cas del projecte anomenat Millora, al contractació serà de 42 persones, que han de ser prioritàriament de 30 o més anys i, en tots els casos que hagin exhaurit la prestació per desocupació.
La contractació de les 72 persones es farà en els àmbits de forestal, jardineria, paleteria, pintura i suport administratiu. Els contractes tindran una durada de 6mesos.
Els municipis que formen part del projecte Baix Empordà Progressa són: Sant Feliu de Guíxols (3), Palafrugell (4 persones), la Bisbal d’Empordà (2), Calonge (4), Torroella (1), Castell-Platja d’Aro (4) i Santa Cristina d’Aro (4). També han impulsat una brigada de vuit persones que donarà suport als municipis de Mont-ras, Pals, Ullà, Verges, Forallac, Corçà, Cruïlles, Vall-llobrega, Albons, Bellcaire d’Empordà, Gualta, Regencós, La Pera, Palau-sator, Fontanilles, Garrigoles, Jafre, Rupià, Serra de Daró, Ultramort, Foixà, Torrent i Colomers. Pel projecte Millora Calonge (rebrà 4 persones), Castell- Platja d’Aro (3), Torroella (4), Santa Cristina d’Aro (2), i Albons, Begur, Bellcaire, Colomers, Corçà, Cruïlles, Foixa, Fontanilles, Forallac, Garrigoles, Gualta, Jafre, La Pera, Mont-ras, Palau-sator, Pals, Regencós, Rupià, Serra, Torrent, Ullà, Ultramort, Vall-llobrega, Verges i el Consell rebrà una persona.