I després

Es commemora el Dia Internacional Contra la LGBTIfòbia amb la lectura d’un manifest

L'escrit ha estat llegit per la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament, Laura Serrano, davant les autoritats i el públic assistent

Compartiu aquesta història

Aquest migdia s’ha llegit davant l’Ajuntament, a la Plaça del Mercat, el manifest del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia que es commemora avui 17 de maig.

Els parlaments han anat a càrrec de l’alcalde, Carles Motas, qui ha obert l’acte, i la regidora d’Igualtat del consistori, Laura Serrano, qui ha llegit l’escrit.

El text ha estat elaborat pel Departament d’Igualtat i Feminismes i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya. La regidora destaca la importància de la commemoració d’aquesta jornada.

El manifest demana, entre altres punts, la modificació de la llei 11/2014 per garantir els drets d’aquest col·lectiu i adaptar-la als reptes actuals, l’aprovació de la Llei Integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere o la millora de l’accés a les tècniques de reproducció assistida en la salut pública.

Aquesta dia té com a objectiu conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI+ en tots els àmbits. Aquesta jornada té un gran ressò a nivell internacional amb accions que es fan en més de 130 països. A més, està reconeguda per diversos estats i institucions internacionals, com el Parlament Europeu o l’Organització de les Nacions Unides.

La celebració d’aquest dia té els seus orígens en una campanya internacional de l’any 2005 que va rebre el suport de més de 24.000 persones i de les principals associacions internacionals LGBTI+. Durant la celebració, es va escollir el 17 de maig perquè el mateix dia, però de l’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

El més llegit

I després