I després

El 5è Giroscopi cultural i el 1er Scrapmaniàtics novetats del Sant Feliu s’enfira

Compartiu aquesta història

Arribant fidels a la seva cita, les fires de final d’agost i setembre a Sant Feliu ja estan a punt amb interessants novetats entre les que destaquem el Giroscopi cultural que és la fira de les iniciatives culturals de les comarques gironines, organitzada per la Casa de Cultura de Girona.

La trobada (29 i 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre) es presenta com un gran centre de treball i divulgació del sector cultural gironí, un espai per donar-se a conèixer, amb la possibilitat d’establir col·laboracions i d’ampliar coneixements, un espai capaç de crear sinergies entre agents culturals -institucions públiques, organitzacions sense ànim de lucre i empreses privades. A més, s’obrirà al públic per mostrar la feina que s’està fent des de l’àmbit de la cultura i per oferir un lloc d’entreteniment i coneixement.

Així, Giroscopi cultural es planteja amb dos enfocaments. Un primer bloc s’orienta al sector cultural, amb tres vessants: 1) la promoció de productes, serveis i espais, 2) l’intercanvi d’experiències i coneixements entre professionals, i 3) la formació específica per a tècnics. Un segon bloc està adreçat al públic en general en forma d’exhibició de l’oferta cultural gironina a través de la mostra de productes, serveis i projectes culturals, amb la programació d’actes com presentacions de llibres, taules rodones, tallers infantils, concerts, obres de teatre i altres espectacles.

Una altra de les fires serà el 1er Scrapmaniàtics (11 de setembre). El scrap-art és la tècnica de decorar amb retalls de fotos, records personals, textos i papers decoratius amb la finalitat d’embellir i personalitzar els àlbums de fotos, caixes, targetes de felicitació, quaderns de notes, etc. particulars..en molts casos amb la finalitat de preservar i explicar una història en referència a les fotos i retallades personals que s’utilitzen. El scrap-art sempre reflecteix la personalitat de qui ho practica, desenvolupa la imaginació i permet incloure multitud de tècniques i materials decoratius.

La resta de fires de les quals anirem informant individualment són: VI Paperantic, XII Iecsalis, XXIX Fira del dibuix, XIII Mercadisc, XIII Jocantic, III Fira Mediterrània de patchwork i XII Autocasió.

 

 

 

El més llegit

I després