I després

Dos greus successos ocorreguts a SFG

Compartiu aquesta història

En les darreres hores el diari El Punt Avui, ha publicat dos successos ocorreguts a Sant Feliu en els darrers dies:
Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Sant Feliu de Guíxols, J.S.A, de 48 anys, acusat d’un robatori violent perpetrat contra la seva mare i un altre de violència domèstica. La dona, J.A., de 80 anys, va morir dimecres al Trueta, on havia estat ingressada després d’una caiguda domèstica dos dies després de l’atracament del fill. Els Mossos i els forenses investiguen les circumstàncies de la mort i si l’acció violenta del fill va influir en el desenllaç. J.S.A., que convivia amb la seva mare, ha admès que dissabte la va colpejar per obligar-la a entregar-li unes joies amb la finalitat que les pogués vendre.
Dos dies més tard d’aquest episodi de violència domèstica admesa per Juan Sánchez Alcalde, la dona va caure en entrebancar-se a casa seva. Va anar a visitar-se a Palamós i va relatar als metges que havia caigut però també va explicar l’agressió del fill dos dies abans. Després de fer-li la revisió, la van enviar a casa. Llavors va anar a casa de la seva filla en lloc de tornar al seu domicili. Durant l’estada a casa de la filla, va empitjorar, i va ser traslladada a l’hospital Trueta, on li van diagnosticar que tenia una hemorràgia al cap i va acabar morint el dimecres. Com que la víctima presentava cops evidents, es va activar el protocol establert pels casos de mort judicial i el cadàver va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal, on ahir dos especialistes li van practicar l’autòpsia. Van determinar que l’hemorràgia havia desencadenat la mort, que van tipificar, però, d’etiologia indeterminada, ja que no es pot establir quin dels cops va ocasionar l’hemorràgia, que d’altra banda, es podia haver agreujat per la medicació anticoagulant que prenia la dona. S’esperen també els resultats de les anàlisis que han de fer als laboratoris.

D’altra banda, un home armat amb una pistola i que anava a cara descoberta va assaltar dimecres una dona al seu habitatge del carrer Santiago Rusiñol de Sant Feliu de Guíxols. Ella, que temia que la volgués violar, es va enfrontar a l’atacant, va aconseguir sortir i va córrer cap a casa d’un veí.
Eren poc més de les nou del matí. La víctima estava sola al domicili després que la seva parella hagués sortit per dur la filla a l’escola. Algú va començar a trucar al timbre amb insistència. Va mirar i va veure un home vestit amb un jersei vermell que no li va semblar sospitós, i va obrir. “Va passar un segon i ja se m’havia tirat al damunt, i, amenaçant-me amb la pistola, exigia que tirés cap a dalt”, relata la víctima, que inicialment va pensar que l’individu pretenia agredir-la sexualment. Per això, va optar per resistir-se i es va enfrontar a l’atacant, que li anava reclamant que volia els diners. Ella li explicava que no n’hi havia, de diners, i per avalar-ho li va dir si no havia vist la moto –un ciclomotor– que tenien a l’entrada. Això va fer rumiar un moment l’agressor i la dona va aprofitar la indecisió per arribar fins a la porta i córrer cap a casa d’un veí a demanar auxili. L’individu la va seguir uns metres pel carrer, segons va poder observar el veí. Un cop van haver trucat a la policia, la noia, que va arreplegar un martell, va tornar al seu domicili i des de la porta es va posar a cridar al lladre, que era al pis de dalt remenant. “Marxa de casa meva, que ja hem avisat la policia”, li va cridar la víctima que, just llavors, va ser conscient que duia un martell a la mà i del risc que suposava enfrontar-se a l’assaltant, que portava una pistola –se sospita que podria ser simulada–. Ella va tornar a refugiar-se a l’habitatge del veí i l’atacant, que va fugir amb un botí escàs (algun diner, un Ipad i algun altre objecte…), ja s’havia esfumat en direcció al camí de la Caleta, poc transitat i arbrat, quan va arribar la policia.
La noia va descriure’l com un home jove, d’1,70 d’alçada aproximadament, que parlava castellà i tenia una aparença molt normal. En canvi, va actuar d’una manera no gaire normal en els casos de robatoris amb violència, ja que anava sol, a cara descoberta i la casa assaltada està en una zona residencial amb una tanca que barra el pas i només poden aixecar els veïns que tenen el comandament, i, per tant, que converteix l’indret en un cul-de-sac i fa difícil la fugida.

El més llegit

I després