I després

DONACIÓ LLEGAT BIBLIOGRÀFIC DE JOAQUIM MOLAS

Compartiu aquesta història

El passat mes d’agost Maria Capdevila, vídua del catedràtic Joaquim Molas, va fer donació a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb destinació a l’Arxiu Municipal, de dos documents d’arxiu i 46 llibres escrits o coescrits pel seu difunt marit Joaquim Molas Batllori.
La Sra. Capdevila va efectuar aquesta cessió per expressa voluntat del seu marit, que va morir el 16 de març de 2015.
Nascut a Barcelona el 1930, Joaquim Molas Batllori és una figura destacada de les lletres catalanes i un acadèmic influent en el camp de la literatura catalana, mestre i referent de diverses generacions de filòlegs. Fou escriptor, professor i catedràtic universitari i historiador de la literatura catalana. Des de fa una trentena d’anys, Joaquim Molas passava llargues temporades a Sant Feliu de Guíxols, ciutat que va descobrir gràcies a la literatura de Gaziel i on disposava de casa pròpia. Han estat tres dècades d’una estreta relació amb la nostra ciutat i el seu teixit cultural.
A Sant Feliu, Molas hi escrigué una nombrosa producció literària. Alhora, es mostrà sempre disposat a col·laborar desinteressadament en nombroses iniciatives culturals, com per exemple els premis literaris Àncora, les jornades promogudes per l’Associació Cultural Mall o activitats de la Biblioteca i l’Arxiu Municipal. Precisament la seva darrera aportació va consistir en prologar el llibre de fotografies “Sant Feliu de Guíxols desaparegut”, realitzat per l’Arxiu Municipal i aparegut el passat Sant Jordi.
La donació del llegat bibibliogràfic del Sr. Joaquim Molas Batllori a l’Arxiu Municipal, per tant, contribuirà a la divulgació de la seva extensa obra literària i, alhora, permetrà mantenir viu el seu record entre els seus conciutadans guixolencs.
A la imatge, Joaquim Molas (a l’esquerra) durant la presentació del seu llibre “Fragments de Memòria”, al Monestir, l’any 1997, acompanyat del regidor Joan Casamitjana i la professora de literatura Margarida Casacuberta (Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Autor desconegut).

El més llegit

I després