I després

DONACIÓ D’UNA MÀQUINA DE RIBOT RESTAURADA

Compartiu aquesta història

Aquest dijous s’ha portat a terme l’acte de formalització de la donació d’una màquina de ribot de la industria surera fabricada per “Hermanos Castelló” de Sant Feliu de Guíxols a la Sala de Consulta del Museu d’Història, al Monestir. En l’acte de signatura de la donació, realitzada per Julià Castelló, també hi eren presents les persones que van col·laborar en la restauració de la peça o els seus familiars, el regidor de Cultura, Jordi Vilà, i també s’ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carles Motas.

La part principal de la màquina va ser recuperada per Guillem Heller, que la va donar a Julià Castelló. Amb l’ajuda de Josep Ma Dalmau Benet (representat a l’acte per la seva Vídua, Núria Busquets, i les seves germanes), Carles Ayats i Isidre Pernal van portar a terme la restauració, amb el suport puntual del Museu d’Història per a la localització d’algunes de les peces necessàries.

La màquina es podrà veure a l’exposició que està prevista per al mes de desembre d’enguany dins la programació de la galeria guixolenca “la Nau Blau” i que portarà per títol: “A l’entorn d’una xemeneia”. En aquesta mostra es podrà gaudir de fotografies de tres fotògrafs de la fàbrica Castelló: Ferran Freixa, Enric Estarlí i Trevor Skinner. A més s’hi exposaran imatges històriques de la vida social dels treballadors i propietaris.

A més d’aquesta peça, el Sr. Julià Castelló ha fet donació, en el mateix acte, d’un interessant Plànol de la Costa Brava de 1893, amb cotes de profunditat i tipologies de fons marins, i d’una ganiveta de llescar de la indústria surera.

El més llegit

I després