I després

18 NOTÍCIES + 18 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

CELEBRACIÓ DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA A SFG
Aquest divendres a les 8 del vespre, s’ha celebrat una nova concentració de celebració de la proclamació de la República Catalana, una trobada convocada a través de les xarxes socials.
Prèvia a la celebració, la regidora de Transició Nacional, Geòrgia Linares, celebrava la diada històrica convidant a defensar més que mai les institucions, missatges que també ha transmès l’alcalde als presents, comentant que així ho havia fet avinent el president Puigdemon als alcaldes a la tarda, acte al qual Carles Motas també hi va assistir.
Prèvia a aquesta concentració, a la tarda, després de la proclamació de la República, una cinquantena de persones s’han concentrat en el mateix lloc on han brindat amb cava la declaració de Catalunya com a estat sobirà.

 

FINALITZA L’ACTUACIÓ DE MILLORA A LA CARRETERA DE GIRONA
Des del passat dimarts i fins aquest divendres, operaris dels Serveis Tècnics de Seguretat Viària i Protecció Civil han procedit a reparar i asfaltar diversos trams de la carretera de Palamós que presentaven irregularitats en el ferm del vial, des del passeig fins rotonda d’accés a Les Bateries i carrer Dr. Fleming, on s’han apedaçat les zones més malmeses i un cop acabat s’hi ha fet una capa contínua que ha millorat ostensiblement les condicions del vial des del Passeig del Mar fins el giratori de Sant Pol.
Aquesta actuació ha obligat durant aquesta dies a tallar el trànsit provocant desviacions per vies alternatives per accedir a diverses zones de la ciutat.

 

ENRETIREN UN GRAN PI CAIGUT A L’ACCÉS DE LA CALA MASET
Dilluns al matí es va tallar la carretera de Sant Pol per poder extreure un pi de grans dimensions que va caure des d’una alçada considerable damunt de les escales que donen accés a la Cala Maset.
Foren necessaris una grua i diversos operaris per serrar-lo i extreure’n els trossos fins un camió per enretirar-lo completament.
La seva caiguda va arrossegar una gran quantitat de terra que va deixar colgada l’escala que baixa al la cala.
Uns dies abans va caure una gran tempesta que, en principi, semblava ser la causa del descalçament de l’arbre però sembla ser que una fuita d’aigua en un xalet de la part alta fou la causa que va provocar el despreniment i s’estudia pels tècnics si serà necessària fer una obra de contenció per evitar mals majors.

 

REPOSEN L’ESTELADA AL MASTELER DE LA BARANA DE MAR
La senyera estelada torna a onejar des del passat diumenge en el masteler de la barana del passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols, d’on fou arrabassada la matinada del passat 30 de setembre per uns desconeguts, acció que fou titllada pels responsables de conservar-la, com un acte covard realitzat amb nocturnitat.
En anteriors ocasions en què s’havia arrencat es va poder fer un canvi pràcticament immediat i, segons els seus responsables, no havien tingut temps amb tants esdeveniments que s’han produït en les darreres setmanes però, finalment, se n’ha hissat una de nova amb el propòsit que sigui respectada.

 

COMMUNITY DANCE, AQUEST DIVENDRES I DISSABTE AL TEATRE
Aquest divendres 27 i dissabte 28 d’octubre, a les 21:00 hores, es representarà al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols l’espectacle de Community Dance (Dansa de Teatre) on hi participen plegats estudiants de la Universitat de Berlin, alumnat de l’IES de Batxillerat Artístic, el Centre Tramuntana i persones de totes les edats de la ciutat que lidera la coreògrafa i directora internacional Meritxell Campos .
Tots plegats han estat treballant intensament durant la setmana passada per oferir un espectacle únic que connecta amb les iniciatives que programa el SIAD Guíxols (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) per la igualtat. Preu: 6 euros.

 

EL CIRC RALUY OFEREIX EL SEU ESPECTACLE AL GUÍXOLS ARENA
Des del passat dijous i fins el diumenge, 29 d’octubre, el Circ Raluy està instal·lat al Guíxols Arena oferint el seu exclusiu espectacle, una experiència fruit del treball de 5 generacions d’artistes que va més enllà del mer show clàssic d’aquest gènere artístic. “Els seus carromatos de més de 100 anys d’antiguitat, l’exclusiva decoració de la sala, l’òrgan restaurat, el seu particular carromato-cafeteria i tots el seu entorn ens fa viatjar en el temps. Assistir a una funció del Circ Raluy Legacy és un espectacle per a adults que cap nen s’hauria de perdre i que sens dubte repetiran”.
Funcions: Feiners a les 18:00 h. Dissabte: 17:00 h. i 19:30 h. Diumenge: 12:15 h. i 17:00 h.

 

RUTA GAZIEL EL 4 DE NOVEMBRE A SFG
Xarxa del Patrimoni Literari Català ha programat la Ruta Gaziel, un passeig comentat pels espais de Sant Feliu de Guíxols en els que l’escriptor hi va viure i es va inspirar per relatar el seu Sant Feliu de la Costa Brava.
L’activitat és promoguda per la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, amb la col·laboració d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols.
Sortida de la biblioteca a les 11 del matí del dissabte 4 de novembre, i resseguirà els llocs més emblemàtics de la literatura de Gaziel, visita és oberta a tothom i gratuïta.
Cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca per telèfon (972 32 50 47) o per correu electrònic (biblioteca@guixols.cat).

 

MARTA AFUERA SANCIONADA PER UNA ACCIÓ DE LA PAH SANT FELIU
La portaveu de la PAH-Girona-Salt, Marta Afuera, ha presentat al·legacions contra la sanció de 601 euros que li han notificat els Mossos d’Esquadra arran dels fets del 24 de novembre passat al carrer de Jacint Verdaguer de Sant Feliu de Guíxols, quan van anunciar l’ocupació d’un bloc buit de tres habitatges del llegat Anlló, ha informat El Punt Avui. En la denúncia policial, els agents fan constar que Afuera no els va facilitar la seva identificació, detall que ella refuta pel fet que els la va dir i la notificació ha arribat al seu domicili. També defensa que si va recomanar als inquilins del bloc que no s’identifiquessin és perquè la llei, a dins dels domicilis, els emparava. Afuera denuncia que la sanció es fa aplicant la llei orgànica estatal 4/2015 de 30 de gener, la coneguda com a llei mordassa del PP.

 

INSCRIPCIONS PER A LA CAMINADA SOLIDÀRIA DE CREU ROJA
Dissabte de la setmana entrant, 4 de novembre, Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro organitza la V Caminada Solidària amb sortida a les 9 del matí des de la seu de l’entitat, a la carretera de Palamós, davant de l’antic escorxador.
La donació és de 5 euros pels grans i de 3 euros pels nens i nenes menors de 10 anys.
Es pot formalitzar la inscripció de forma anticipada a Creu Roja, o bé el mateix dia abans de la sortida. Telèfon d’informació: 972 82 22 00.

 

ACTIVITATS DEL CAP DE SETMANA A LA BIBLIOTECA
-Divendres 27 d’octubre. taller personalitzat de Constel·lacions: Solucions per a l’àmbit personal, familiar i laboral. Pots plantejar el teu cas. Gratuït. A càrrec de Neus Pont Quirós, terapeuta i facilitadora de constel·lacions familiars i solucions sistèmiques. A les 18.30h.
-Dissabte 28 d’octubre: hora del conte: Contes per menjar-se la por. Espectacle per a nens de 3 a 8 anys. Sessió pensada per normalitzar el concepte por i per donar estratègies a les famílies a l’hora d’acompanyar els seus fills en el creixement personal i social, utilitzant el conte com a eina mediadora. A les 12 h.

 

SURT EL NÚMERO 3.472 DE LA REVISTA ÀNCORA
Ja ha sortit a la venda el número 3.472 de la Revista Àncora amb referències al canvi climàtic i la seva incidència sobre els bolets i el turisme, , entrevista a Nadezhda Polyetayeva, reportatge del Forn Ca la Nati, , les minimàfies dels pisos buits, Festa de la Cervesa, Fira del Bolet, Museu Esortell al Nàutic Vell, Costa Brava Yacht Ports, , llei dels treballadors autònoms, biografia de Joan Bordàs, article del president de Guíxols Comerç i turisme, article de Joaquim Pijoan, Cicle Gaudí, esports, opinió, activitats i altres notes d’interès.

 

MONTDELA PER A LA FESTA DE LA GENT GRAN
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que hi haurà un servei de Montdela per tornar, des del pavelló de La Corxera, a aquelles persones que visquin lluny i que el diumenge 5 de novembre assistiran a la segona edició de “La gent gran tornem de Festa”, amb un dinar i espectacle per a majors de 65 anys.
Aquest diumenge es tanca l’expedició de tiquets que ja ha superat les 700 persones i es porta a terme a l’Oficina de Turisme, als baixos del Monestir (de dilluns a dissabte de 10h. a 18h. i diumenge de 10 a 14h.

 

VIDEO RESUM DEL FESTIVAL PORTA FERRADA 2017
The Project, empresa concessionària que organitza el Festival Porta Ferrada, ha editat un vídeo que, malgrat que té una durada de només d’1’45” condensa tot el perfil de l’ambient que envolta el Festival, des de la zona exterior del port, així com el Village, els establiments col·laboradors, els voluntaris, el públic, els grups i un raid pel Guíxols Arena. Hi podeu accedir directament a través del següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=Y8RmTHly_5s

 

SANT FELIU EN EL CIRCUIT “SOM CULTURA 2017”
Durant el proper mes de novembre tindrà lloc a diverses poblacions el Som Cultura 2017, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que consisteix en un mes dedicat a les activitats a l’entorn de la cultura i el patrimoni, que es realitzaran per diferents poblacions gironines amb tallers, visites guiades, rutes, etc.
A Sant Feliu està programat pel 25 de novembre a les 11:00 h. on, en un espai de 2 hores i al preu de 2 euros, es farà una visita guiada pels entorns del Monestir, el Palau de l’Abat i els jardins monàstics, amb erudits locals, per conèixer de primera mà la història, patrimoni i llegendes, una oportunitat de conèixer l’edifici més emblemàtic de la ciutat.
Cal fer la reserva a l’Oficina de Turisme o turisme@guixols.cat tel: 972 82 00 51. Limitat a 25 places. Altres dades interès: FB @guixols IG @guixolsturisme .

 

COMUNICAT ALS VEÏNS SOBRE TRACTAMENT FISIOSANITARI
L’Àrea de Neteja Urbana de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols informa que “durant el més d’octubre i de novembre es realitzaran treballs de tractament fitosanitari a les herbes amb el producte Roundup Ultra Plus a diversos carrers i espais de la ciutat.
Aquests treballs poden tenir alguna variació en la planificació, quedant zones sense realitzar en cas de modificació de la mateixa. Disculpin les molèsties”.

 

AQUEST DISSABTE, COMPETICIÓ DE NATACIÓ AMB ALETES
Aquest dissabte 28 d’octubre, a les 15:00 hores, a la piscina municipal La Corxera, de Sant Feliu de Guíxols, s’hi celebra la primera jornada de Lliga Catalana de Natació amb Aletes.
Es tracta d’una competició de les categories Infantil, cadet, júnior i sènior d’aquesta modalitat en la qual el Club Aquàtic Xaloc sempre ha assolit resultats molt destacats.
Les proves consistiran en les diferents modalitats de bifin, monoaleta i escafandra en diferents distàncies.
Clubs participants són: Club Esportiu Mediterrani de Barcelona, Club Natació Hospitalet i Club Aquàtic Xaloc.

 

ÈXIT DEL CAMPIONAT DE KARATE CIUTAT DE SANT FELIU-COSTA BRAVA
L’Escola de Karate C.E.Dojo va organitzar diumenge al pavelló de La Corxera, amb gran èxit, el campionat de Catalunya social de Karate amb la participació de 400 karatekes d’entre 4 i 60 anys i uns 800 persones d’espectadors.
Informen que fou un campionat molt lluït, comptant amb joves d’entre 10 i 35 anys membres de les seleccions catalana i espanyola de karate i competidors d’elit a nivell de club.
Els organitzadors han fet pública una nota mostrant-se molt satisfets per la participació, la bona harmonia entre els esportistes, les relacions entre escoles, l’assistència de públic, el suport de l’Ajuntament de la ciutat, els àrbitres de la Federació Catalana de Karate i la resta de col·laboracions.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
DISSABTE 28 D’OCTUBRE
Camp de Futbol Josep Suñer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,00 h. Aleví B – Santa Eugènia
09,00 h. Benjamí B – Llagostera
11,00 h. Aleví C – L’Empordanet
11,00 h. Benjamí A – Quart
12,30 h. Cadet B – Cassà
16,00 h. Juvenil A – Ter
18,00 h. Futbol empreses Bar Moreda – Inter Esporting

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
09,00 h. Premini Femení – Bescanó
10,30 h. Mini Femení – GEiEG
10,30 h. Preinfantil Masculí Vermell – Porqueres
16,00 h. Senior Masculí B – Fontcoberta
18,00 h. Senior Masculí – Cassanenc

DIUMENGE 15 D’OCTUBRE

Camp de Futbol de Josep Suñer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,15 h. Benjamí D – Monells
09,15 h. Benjamí E – Aro
10,30 h. Cadet A – Cassà
12,30 h. Cadet C – Cal Aguidó
17,00 h. Vilartagues CF– Anglès

Pavelló “La Corxera”
10,00 h. Junior Masculí 01 – Fontcoberta
12,00 h. Junior Femení – Palafolls

 

 

El més llegit

I després